Selo u kojem čim zađe Sunce malo ko smije da boravi

0
470

Al Hamra je destinacija koja je s godinama sve češće na listi želja brojnih zaljubljenika u neobična putovanja.

U podnožju planina stoji oko 400 godina, a cijelo naselje je izgrađeno od blata. Većina kuća je napuštena i oronula, a šetnja uskim uličicama tokom noći je posebno i pomalo jezivo iskustvo.

Moglo bi se reći da je šetnja po mraku “test hrabrosti”, jer čim Sunce zađe za horizont, jedino mačke mogu da se snađu u mrklom mraku, jer uličnog osvjetljenja nema.

Jedna od omiljenih aktivnosti turista je penjanje na krovove i uživanje u pogledu, odnosno fotografisanju pomalo natprirodnog pejzaža. Ako odlučite da idete u Al Hamru, smještaj možete da potražite u nekom od mjesta koje nude nešto najbliže iskustvu spavanja u tipičnim kućama od blata, kako biste imali potpun doživljaj.

Iako je smještaj skroman, samo dušek na podu, posjetioci hvale uslugu baš zbog autentičnog doživljaja, ali i zbog izuzetno ukusne hrane i istraživanja egzotične kuhinje.

Al Hamra je poznata i kao Hamra al Abrijen, a naziv se odnosi na pleme Al Abri, koje je tu živjelo. Obližnje selo Misfat al Abrijen nikako nemojte da zaobiđete, jer se smatra jednim od najljepših u zemlji. Kućice na vrhu planine nalaze se na visini od oko 1.000 metara i to je obavezna stanica putnika koji uživaju u pješačenju prirodom.

 

 

(punkufer.dnevnik.hr)

PODIJELI