Šeranić: Rezultati komisija nakon kompletiranja izvještaja

0
464
Ministar zdravlja i socijalne zaštite Republike Srpske Alen Šeranić rekao je danas da komisije zadužene za provjeru protokola u bolničkom sistemu, rade svoj posao i da će rezultati biti poznati nakon kompletiranja izvještaja.

“Te komisije koje sam imenovao rade. Trebalo bi obići sve bolnice nakon čega će se fomirati i kompletirati izvještaji, i onda ćemo imati relevantne pokazatelje i rezultate”, rekao je Šeranić na konFerenciji za novinare u Banjaluci.

On je ranije imenovao pomenute komisije za praćenje sprovođenja organizacionih, tehničkih, dijagnostičkih, terapeutskih, higijenskih i ostalih mjera za sprečavanje i suzbijanje intrahospitalnih infekcija, a u vezi sa trenutnom epidemiološkom situacijom i širenjem virusa korona.

Kada je riječ o komisiji za vanredni stručni nadzor u vezi sa preminulom trudnicom u UKC-u Srpske, Šeranić je rekao da ovo tijelo od 4. maja radi i ima rok od 30 dana da ga završi.

Govoreći o pokretnoj bolnici, koju je nabavila Vlada za eventualno suzbijanje virusa korona, Šeranić je naveo da je bilo određenih problema u vezi sa transportom određenih njenih dijelova i opreme, ali da će taj objekat biti kompletiran, montiran i prikazan javnosti.

PODIJELI