Šeranić: Uvažiti potrebe zdravstvenih ustanova

0
561

Ministar zdravlja i socijalne zaštite Republike Srpske Alen Šeranić rekao je da je namjera resornog ministarstva da kod donošenja ključnih odluka u zdravstvu uključi zdravstvene ustanove i uvaži njihove potrebe, te kreira sistem prema demografsko-epidemiološkoj slici, prvenstveno usmjeren prema pacijentu.

Šeranić je rekao da je na sastanku sa direktorom Zavoda za fizikalnu medicinu i rehabilitaciju “Dr Miroslav Zotović” Goranom Talićem razgovarano o budućem pravcu stabilizacije i razvoja zdravstvenog sistema, saopšteno je Ministarstva zdravlja i socijalne zaštite Republike Srpske.

On je dodao da su dragocjena iskustva Zavoda kao uspješne zdravstvene ustanove koja razvija specifične usluge.

Šeranić se informisao o poslovanju Zavoda, planovima za budući i rad, a razmijenjena su mišljenja i kada je riječ o dobrim praksama koje primjenjuje Zavod, kao model uspješnog poslovanja zdravstvenih ustanova.

Talić je naglasio da je njihov rad fokusiran na to da pacijent u ovoj zdravstvenoj ustanovi dobije kompletnu uslugu na jednom mjestu, od dijagnostike do rehabilitacije.

On je dodao da će u narednom periodu nastaviti da rade na proširenju kapaciteta i stalnom poboljšanju usluga, prateći savremene dijagnostičke i terapijske procedure.

(Srna)

PODIJELI