Šešić: Odgovorni za gradnju naplatnih kućica da plate njihovo uklanjanje

0
740

Srpska demokratska stranka (SDS) predlaže da uklanjanje naplatnih kućica na putu Banjaluka-Klašnice, u mjestu Glamočani, koje će koštati 1,5 miliona KM, bude finansirano novcem onih koju su odgovorni za njihovu nelegalnu gradnju, rekao je danas poslanik SDS-a u parlamentu Srpske Davor Šešić.

Šešić je naveo da su naplatne kućice na putu Banjaluka-Klašnice Republiku Srpsku koštale tri mlada života, te 20 saobraćajnih nesreća godišnje.

“U krajnjem ishodu, njihova gradnja i uklanjanje koštaće nas 3,5 miliona KM”, rekao je Šešić na konferenciji za novinare u Banjaluci.

On je napomenuo da je resorni ministar Neđo Trninić izjavio da Ministarstvo saobraćaja i veza nikada nije dalo dozvolu za izgradnju ovih kućica, pa se postavlja pitanje ko je, kako i na osnovu kakvih dozvola postavio te objekte.

Šešić je dodao da SDS traži krivičnu i materijalnu odgovornsot za gradnju tih naplatnih kućica, ali i za štetu koja je prouzrokovana njihovom izgradnjom.

“Pored ovih naplatnih kućica, koje imamo tamo gdje ne treba, nemamo kućice tamo gdje bi one trebale biti, a tu govorim o auto-putu Banjaluka-Gradiška, na uključenjima i isključenjima na tri lokacije – u Čatrnji, Aleksandrovcu i Novoj Topoli”, istakao je Šešić.

 

(Srna)

PODIJELI