Šešić: Tender za izgradnju naplatnih kućica nije propao slučajno

0
571

Poslanik SDS-a u Narodnoj skupštini Republike Srpske Davor Šešić tvrdi da tender “Autoputeva Republike Srpske” za izgradnju naplatnih kućica u Čatrnji, Novoj Topoli i Aleksandrovcu od 3,5 miliona KM, nije propao slučajno, već da je to bilo dogovoreno sa izvođačima radova da bi se postigle više cijene i da bi to preduzeće imalo opravdanje za novi tender od devet miliona KM.

Šešić je naveo da je tender poništen jer su zainteresovane firme tražile mnogo veći iznos od onog koji je ponuđen, kao i da je preduzeće “Autoputevi Republike Srpske” sada spremno da za izgradnju naplatnih kućica izdvoji devet miliona KM.

On je na konferenciji za novinare u Banjaluci rekao da je auto-put Banjaluka-Gradiška najskuplji, te da, iako je pušten u promet 2010. godine i dalje košta građane Republike Srpske.

“Cijena ovog auto-puta i dalje raste, sada je to zbog novog tendera za izgradnju naplatnih kućica u Čatrnji, Novoj Topoli i Aleksandrovcu”, dodao je Šešić.

On je rekao da se ne zna kolika će biti konačna cijena ovog auto-puta, jer je do sada često rasla, pa je od prvobitnih 43 miliona KM, na prvoj dionici narasla do 130 miliona KM, dok su neki tuneli od prvobitnih 13 ili 18 miliona KM došli do 31 miliona KM.

“I dalje ostaje pitanje kako je auto-put Banjaluka-Gradiška pušten u saobraćaj ako nisu ispoštovani svi uslovi, a jedan od njih su i naplatne kućice, te zašto su građani Banjaluke, ali i oni koji u nju dolaze bili kažnjeni da jedini plaćaju putarinu tog auto-puta”, rekao je Šešić.

On je zaključio da su se “izbori približili, da vladajućoj koaliciji nedostaju sredstva za njih, te će opet izvor tih prihoda biti džepovi građana”.

“Autoputevi Republike Srpske” su nedavno poništili tender za izgradnju naplatnih kućica na autoputu Banjaluka-Gradiška, jer su pristigle ponude bile preskupe za ovo preduzeće.

(Srna)

PODIJELI

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here