Simić: Usvajanje Budžeta između 24 i 26. decembra

0
561

Predsjednik Skupštine opštine Prnjavor Željko Simić najavio je večeras da će se sjednica lokalnog parlamenta na kojoj bi trebalo da bude usvojen budžet za narednu godinu u iznosu od 14,8 miliona KM biti održana između 24. i 26. decembra.

Simić je nakon večerašnje javne rasprave o nacrtu budžeta rekao da su ispunjeni svi formalni uslovi da se zakaže sjednica.

“Nadam se da će se svi prijedlozi i primjedbe građana, udruženja i svih koji su večeras učestvovali u javnoj raspravi naći svoje mjesto u budžetu”, rekao je Simić.

Načelnik opštinskog Odjeljenja za finansije Aleksandar NJegomirović kaže da nijednim budžetskim planom nije moguće ispuniti baš sva očekivanja svih kategorija stanovništva.

“Analiziraćemo sve iznesene prijedloge i sugestije i oni koji budu konstruktivni i dobri uvrstićemo u prijedlog budžeta koji će ući u skupštinsku proceduru”, rekao je NJegomirović.

U Udruženju penzionera kažu da su im umanjena sredstva u odnosu na ovu godinu i da neće biti dovoljna s obzirom na potrebe oko 4.000 penzionera na području opštine Prnjavor.

Kata Merlović iz Udruženja penziomera kaže da predviđenih 27.000 KM nije dovoljno i izrazila uvjerenje da će lokalna vlast imati sluha za potrebe najstarije populacije.

SRNA

PODIJELI

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here