Sinoć je u Potočanima završena Liga malog fudbala Play off 2021 Prnjavor (FOTO)

0
254

Nakon tačno mjesec dana i odigranih 116 utakmica (12.08-12.09.) sinoć smo u Potočanima dobili prvog pobjednika Lige malog fudbala Play off 2021 Prnjavor.

Regularni dio lige je završen 10. septembra utakmicama u Donjim Vijačanima i dobili smo pobjednika regularnog dijela a to je ekipa Nešo i prijatelji koji su sa 37 osvojenih bodova obezbjedili mjesto u polufinalu Play off-a a za to su nagrađeni i peharom i simboličnim iznosom od 100 KM. Ekipa 3 B Lađevci je zauzela drugo mjesto u ligaškom dijelu sa 34 osvojena boda i svog protivnika čekala je u četvrtfinalu Play off-a.

Ostale ekipe od 3-12 mjesta u Play off-u su se borili za ulazak u polufinale počevši sa utakmicama osmine finala. Od 16 ekipa koje je brojala ovogodišnja liga, jedna ekipa je diskvalifikovana a 3 su ostale u play out-u. Nakon odigranih utakmica osmine finala i četvrtfinala dobili smo dva para polufinalista. Prvo polufinale odigrali su Nešo i prijatelji protiv Sloge Drvo G koja je do polufinala došla pobjedom protim Čelik MG Mravica službenim rezultatom 3:0 jer se protivnik nije pojavio a u četvrtfinalu su bili bolji od ekipe Mladost Štrpci nakon izvođenja penala (3:2). Nešo i prijatelji su sigurnom igrom u jednoj odličnoj fudbalskoj utakmici, stigli do finala tako što su Slogu savladali rezultatom 4:1.

Drugo polufinale su igrale ekipe Auto otpad Ćeto i Prijatelji. Auto otpad Ćeto je do polufinala došao pobjedom u osmini finala protiv ekipe Kum Trans rezultatom 3:0 a zatim u četvrtfinalu pobjedom protiv Borca iz Šibovske rezultatom 5:1. Ekipa Prijatelja je do polufinala stigla pobjedom u osmini finala protiv Omladinca iz Naseobine Lišnje rezultatom 2:o, a u četvrtfinalu pobjedom protiv 3B Lađevaca rezultatom 3:0. Drugog finalistu smo dobili nakon izvođenja penala a bolji sa bijele tačke bili su Prijatelji. Finalna utakmica je odigrana u 23 časa između ekipa Nešo i prijatelji i Prijatelji a rezultat je bio 4:0 i tako je šampion regularnog dijela lige postao i sveukupni pobjednik lige nakon utakmica Play off-a.

Za osvojeno prvo mjesto ekipi Nešo i prijatelji je pripao pehar + 10 medalja i novčana nagrada od 1200KM. Za osvojeno drugo mjesto ekipi Prijatelji je pripao pehar + 10 medalja i novčana nagrada od 400 KM. Polufinalisti su ujedno i trećoplasirane ekipe Auto otpad Ćeto i Sloga Drvo G, koji su za treće mjesto dobili pehar +10 medalja i novčanu nagradu od po 150 KM. Najbolji pojedinci lige su: Mladen Vujasinović – najbolji golman, Jasko Kovač – najbolji strelac i Miloš Kostrešević – najbolji igrač lige.

Hvala svim učesnicima koji su uveličali ovaj sportski događaj širom naše Opštine, hvala sponzorima bez kojih ovo ne bi bilo moguće, sudijama i svim ljudima dobre volje. Vidimo se sledeće godine.

Prnjavorinfo.com

PODIJELI