Sjednica Savjeta ministara nije održana, hrvatski ministri glasali protiv dnevnog reda

0
331

Sjednica Savjeta ministara nije održana jer nije usvojen dnevni red, rekao je predsjedavajući Savjeta Zoran Tegeltija.

Tegeltija je rekao da su sva tri ministar iz reda hrvatskog naroda, u oba kruga glasanja, glasali protiv usvajanja dnevnog reda te da su određene tačke i povučene.

Savjet ministara trebalo je danas da razmatra Nacrt sporazuma sa Vladom Srbije o izgradnji i uspostavljanju novog zajedničkog graničnog prelaza na lokaciji Bratunac-Ljubovija, sa izvještajem o pregovorima.

Na dnevnom redu trebalo je da se nađe i prijedlog revidirane strategije za rad na predmetima ratnih zločina BiH – drugi krug glasanja, kao i prijedlog odluke o usvajanju revidiranog Akcionog plana za sprovođenje Strategije za reformu sektora pravde u BiH za period 2019-2020. godine – drugi krug glasanja.

Bilo je predviđeno i razmatranje informacije sa Planom mjera i aktivnosti za efikasno upravljanje migrantskom krizom u BiH, drugi krug glasanja, na prijedlog Ministarstva bezbjednosti.

Na sjednici je trebalo da bude riječi i o prijedlogu odluke o imenovanju ekspertskog tima za praćenje stanja i aktivnosti u vezi sa problematikom odlaganja radioaktivnog otpada i istrošenog nuklearnog goriva na lokaciji Trgovske gore, čiji je predlagač Ministarstvo spoljne trgovine i ekonomskih odnosa.

/Srna/

PODIJELI