Prnjavor: Skupština opštine imenovala komisiju za dodjelu stipendija

0
1830

Na današnjoj sjednici Skupštine opštine Prnjavor, doneseno je nekoliko odluka koje se tiču stambeno komunalnih poslova i uređenja prostora, završen je proces imenovanja  sekretara skupštine, imenovana je Komisija za obradu zahtjeva za  studentske stipendije, a i mnoge druge tačke su usaglašene jednoglasno. Na ovoj sjednici došlo je I do izmjene u strukturi odbornika jer je Novka Petrović iz SNSD-a dala ostavku na odborničku funkciju a umjesto nje u odborničku klupu je sjeo sledeći sa liste SNSD-a a to je Draško Aulić koji je zajedno sa zamjenikom načelnika opštine Slavišom Milankovićem položio zakletvu za obavljanje javne funkcije.

Ovim riječima današnji rad lokalnog parlameta ocijenio je predsjednik SO Prnjavor, Željko Simić, istakavši da u februaru očekuje nešto teže zasijedanje, obzirom da će se pred odbornicima naći programi i planovi kapitalnih investicija, kao i programi iz oblasti poljoprivrede i sporta.

“Za očekivati je da ćemo imati i veći broj amandmana, usaglašavanja, proceduralnih stavki, ali ako nastavimo ovakvim tempom u skladu sa programom rada skupštine, efikasan rad će postati praksa” kazao je Simić.

Načelnik opštine Prnjavor, Darko Tomaš, pohvalio je konstruktivnost i opozicije i pozicije tokom današnjeg zasijedanja lokalnog parlamenta.

“Bilo je konstruktivnih prijedloga sa obe strane i nastojali smo da svi zajedno kroz diskusiju dođemo do najboljih rješenja. Posebno bih izdvojio da smo danas donijeli odluku koja se bavi utvrđivanjem cijene vrijednosti imovine po zonama, koja će kasnije predstavljati osnovicu za obračunavanje poreza na nepokretnosti. Dakle, na prošloj skupštini usvojili smo odluku o stopi poreza na nepokretnosti koja je tri puta manja, a danas smo usvojili osnovicu koja je jednaka kao i u ranijem periodu, tako da će opterećenje građana porezom biti tri puta manja. Što se tiče privrednika,  stopa poreza ostaće na istom nivou jer je i prošle godine bila najniža” kazao je Tomaš.

On je podsjetio i da je danas imenovana i Komisija za obradu zahtjeva za  studentske stipendije, istakavši da je opština Prnjavor ove godine izdvojila 300.000 KM za studentske i učeničke stipendije, čime je izdvojeno skoro duplo više sredstava u ove svrhe nego prošle godine.

U ime kluba odbornika Srpske demokratske stranke, Slaviša Jenjić, rekao je da na današnjoj skupštini nije bilo nekih teških odluka te da se uglavnom radilo o rješavanju proceduralnih pitanja.

“Odbornici SDS-a pokazali su i danas spremnost da konstruktivno učestvuju u raspravi i da podrže one odluke za koje smatramo da su korektne, a i u buduće, ako budu uvažene neke naše sugestije mi ćemo učiniti isto” napomenuo je Jenjić.

Današnja sjednica je sadržavala 15. tačaka dnevnog reda, a završena je nakon tri sata zasijedanja. U radu je učestvovalo 26. odbornika, dok su opravdano odsutni bili Savko Tubak, Siniša Malešević i Borislav Petrović./prnjavorlive.info/.

 

PODIJELI