SJEDNICA SO – BUDŽET VEĆI ZA 320.000 MARAKA

0
1011

Odbornici Skupštine opštine Prnjavor usvojili su rebalans budžeta za ovu godinu,a novi iznos je 15,1 milion konvertibilnih maraka,odnosno za 320.000 maraka više od budžetskog okvira koji je usvojen krajem prošle godine.Šef kluba odbornika Srpske demokratske stranke,Slaviša Jenjić zadovoljan je činjenicom da je sjednica protekla u mirnoj i korektnoj atmosferi ,pri čemu je raspodjela obavljena,kako je rekao,na kvalitetan način.

Rebalans je usvojen sa 17 glasova za i četiri protiv,a odbornik opozicionog  Saveza nezavisnih socijaldemokrata ,Nedeljko Čupeljić imao je primjedbi na planiranu raspodjelu novca iz opštinske kase,ukazujući da su „neke stavke rashoda ,kao što su podsticaj  za poljoprivredu i stipendije za učenike,umanjene,a za potrebe sportista ulaganja su povećana za 27.000 maraka“.

Odbornici su danas usvojili i izvještaj o radu Doma zdravlja Prnjavor,pri čemu je nezavisni odbornik Branko Šikanić  istakao da se poslovodstvo te ustanove nije domaćinski ponašalo,jer je,kako je rekao,u prethodne dvije godine poslovalo sa minusom od pola miliona maraka.

Sjednica je trajala četiri časa,a danas su izostali odbornici Goran Zemun,Svjetlana Malić,Momir Jotanović,Bojan Kovačević,Miodrag  Marjanović,Milanka Španić i Vukašin Backović. (prnjavorlive.info)

PODIJELI