Sjeverna Koreja osudila Trampa na smrt

0
854

Sjeverna Koreja osudila je na smrt američkog predsednika Donalda Trampa jer je njihovog vođu Kim Džong Una nazvao kukavicom.

Uvodnik u listu „Rodong Simun“, glasilu Centralnog komiteta partije, ljutito kritikuje Trampovu nedavnu posjetu Južnoj Koreji u sklopu njegove azijske turneje. Tramp je u Seulu sjevernokorejski režim nazvao „okrutnom diktaturom“.

„Najgori zločin koji mu nikad neće biti oprošten je što se usudio da zlonamjerno uvredi dostojanstvo našeg vrhovnog vođe. On bi trebalo da zna da je odvratni kriminalac kog je korejski narod osudio na smrt“, pišu sjevernokorejske državne novine, javlja „Gardijan“.

Od dolaska Trampa na vlast traje verbalni rat između njega i Kim Džong Una, a odnosi dveju zemalja s nuklearnim oružjem se pogoršavaju.

Tramp je tokom azijske turneje obišao pet zemalja. Za boravka  u glavnom gradu Vijetnama, Hanoju, na Twitteru se osvrnuo na Kimov izgled.

“Zašto me Kim Džong Un vređa nazivajući me starim, kad ja njega nikad ne bih nazvao niskim i debelim?”, napisao je američki predsjednik.

(Sputnjik)

PODIJELI