Skandal: Crnogorac Mirotić pocijepao srpsku trobojku VIDEO

0
1113

Reprezentativci Španije bili su nervozni poslije poraza od Italije, a Nikola Mirotić napravio je ružan gest koji će izazvati brojne reakcije.

Na izlasku sa terena navijači su mahali iznad njega srpskom zastavom, a on ju je uhvatio i pokidao – na snimku nije sasvim jasno, ali utisak je da Mirotić nije bio svjestan da je ispred njega zastava Srbije.

Prvog dana Evrobasketa, kada su igrali Srbija i Španija, sa tribina su Mirotiću upućivani povici “dušo prodana“ zato što je odabrao da igra za ’Furiju’ umjesto za Crnu Goru.

Nikola Mirotić tvrdi da nije znao da je pocijepao srpsku zastavu u Berlinu poslije utakmice protiv Nemačke, prenosi Mondo. On nije htieo da govori za medije poslije ovog incidenta, ali se oglasio na društvenoj mreži Twitter.

U dva ujutro, napisao je:

“Duboko žalim zbog svoje reakcije koju sam imao po završetku utakmice, a li ni u jednom trenutku nisam shvatio da je bila zastava, a još manje zastava Srbije. Gledao sam u pod kada mi je nešto palo na lice. Nikada ne bih uvredio nijedan simbol zemlje”.

Mirotić, koji je rođen u Podgorici i sa 14 godina je otišao u Španiju, poslije meča nije bio dostupan novinarima za komentar.

 

PODIJELI