SKK Talasi Prnjavor: Obilježena pjesnička Nova godina

0
1174

U SKK “Talasi” iz Prnjavora od njegovog osnivanja 1989 godine, postoji tradicija da se obilježava pjesnička Nova godina, koja je tradicionalno obilježena i ove godine.

Sve prisutne najprije je pozdravio predsjednik “Talasa” Goran Vuković, koji je rekao da je ovaj klub organizovao brojne manifestacije ove godine, od kojih je najpoznatija susreti pjesnika na Vučijaku, te manifestacija koja je posvećena pjesnicima, koji više nisu sa nama.

“Srpski književni klub Talasi, pored međunarodne Nove godine, organizuje svake godine i tradicionlano obilježavanje Pjesničke nove godine, gdje se pjesnici skupe, koristeći svoje stihove u eter, da svijet učine malo ljepšim”, rekao je Goran Vuković, predsjednik SKK “Talasi”

U holu Centra za kulturu u ubrzo su se začuli prvi stihovi gostiju članova Udruženja književnika ”Savovanje” iz Šamca, uvodeći čarobni svijet stihova i riječi. U nastavku pjesničke inspiracije pridružili su pjesnici iz susjednih opština, kao i pjesnici iz opštine Prnjavor. Ovom prilikom uručeno je i priznanje povodom jubileja – 60. godina književnog, novinarskog i kulturnog rada Nedeljku Sančaninu, kome je uručen prigodan poklon.

“Danas se častimo, ali ne viskijem, nego poezijom. Organizatori su upriličili, da mi za mojih 60 godina, novinarskog i književnog rada dodijele priznanje, a to je ono da se čovjeku pruži ruka”, rekao je Nedeljko Sančanin, dobitnik nagrade za 60 godina rada.

Po završetku poetske večeri, predsjednik “Talasa” Goran Vuković pozvao je sve prisutne pjesnike da nastave neformalno druženje uz piće.

TV K3

PODIJELI