Skupština Udruženja “Četiri plus” u Prnjavoru: Ne odustajemo od Zakona o majci (FOTO)

0
168

U Prnjavoru je danas održana Skupština Udruženja višečlanih porodica Republike Srpske „Četiri plus“. Razmatrani su finansijski rad i poslovanje udruženja za prošlu godinu. Riječi je bilo i o Zakonu o majci, za čije usvajanje se zalažu u ovom Udruženju.

Zakon o majci zakon je od kojeg ne odustaje Udruženje višečlanih porodica Republike Srpske „Četiri plus“.

Upravo ovaj Zakon jedna je od tačaka dnevnog reda skupštine održane u Prnjavoru.

Predsjednica prnjavorskog Udruženja “Četiri plus” Danijela Knežević kaže Udruženje neprestano rade na ovom zakonu. Nadaju se proširenju pronatalitetnih mjera u Republici Srpskoj.

“Suština zakona je da svaka majka ima primanja na osnovu svakog djeteta, i ona majka koja ima jedno, dvoje, troje i više djece. Treba podržati svu djecu i sve majke, bez obzira bile zaposlene ili ne”, kaže predsjednica Udruženja “Četiri plus” iz Prnjavora Danijela Knežević.

U većini lokalnih zajednica širom Republike Srpske postoji ogranak Udruženja “Četiri plus”.

Iz rukovodstva kažu mjera podrške višečlanim porodicama uz iznosu od 750 KM mjesečno dala je rezultat za manje od godinu dana.

“Uzmimo na primjer opštinu Teslić, koja je bogatija za 21 bebu višečlanih porodica, a slična situacija je i u drugim gradovima. Zadatak svih nas jeste da radimo na demografskoj obnovi i na što boljoj demografskoj slici Republike Srpske, kaže Miladin Gotovac – predsjednik Udruženja “Četiri plus” Republike Srpske.

Novčana poodrška od 500 KM za svako novorođenče, besplatni udžbenici za osnovce, niske cijene smještaja u vrtićima, sufinansiranje boravka djece u privatnim vrtićima – samo su neke od pronatalitetnih mjere koje grad Prnjavor provodi.

Gradonačelnik Darko Tomaš kaže, podrška neće izostati ni u narednom periodu.

“Zahvalnost republičkom udruženju koji su prepoznali Prnjavor kao mjesto gdje mogu da održe svoju skupštinu. Glavni “krivac” za to je naše udruženje, kojima zaista dugujem ogromnu zahvalnost za sve što rade za ovu populaciju i za sve ideje koje od njih dolaze. Podrška Gradske uprave svakako će se nastaviti i u budućnosti”, ističe Tomaš.

Na Skupštini ovog Udruženja održanoj u Prnjavoru prisustvovali su predstavnici udruženja iz više od 30 lokalnih zajednica u Srpskoj.

Razmatran je  finansijski rad i poslovanje udruženja za prošlu godinu.

Inače, Prnjavor trenutno broji 157 porodica sa četvoro i više djece.

TV K3

PODIJELI