Slađana (40) na svet donela sedmo dete: Tri brata i tri sestre s nestrpljenjem iščekuju novorođenog Branu

0
486

Novac za kuću, nažalost, za volanom kamiona jedino zarađuje glava porodice Sretko.

SEDMO dete na svet je donela presrećna 40-godišnja Slađana Milanković, iz prnjavorskog sela Palačkovci. U prnjavorskom porodilištu, uz dodelu prigodnih poklona, posetili su ih i čelni ljudi opštine, načelnik Darko Tomaš i predsednik SO Željko Simić.

– Zvaće se Brane – kaže uz osmeh ponosna majka.

U njihovom toplinom i ljubavlju ispunjenom domu s nestrpljenjem iščekuju ih još šestoro dece, po troje braće i sestara.

– Uz supruga Sretka (32), raširenih ruku čekaju nas Dajana, Miloš, Bojan, Snježana, Milijana i Nikolina. Najstarijoj Dajani je 20 godina. Biće prava jagma u čijim rukama će se Brane naći i najviše zadržati – kaže Slađana.

Pre deset godina naša sagovornica imala je nesreću da sa troje dece ostane bez supruga koji je iznenada preminuo u 35. godini. Sreća joj se, ipak, osmehnula kada je srela Sretka Savkovića, koji, baš kao i ona, voli decu.

Novorođeni Brane je njihovo četvrto dete. Ova devetočlana porodica, u vlastitom domu, sada je jedna od najbrojnijih na prnjavorskom području. Nevolja je što novac za volanom kamiona jedino namiče glava porodice Sretko. Nadaju se da će se neko širokog srca naći da im pomogne bar uposlenjem nekog od odrasle dece, ili na bilo koji drugi način.

Tomaš i Simić obišli majku i bebu, Foto N. Đurić

PODRŠKA

OPŠTINA Prnjavor već godinama sa po 500 maraka stimuliše bračne parove koji se odluče za treće i svako naredno dete. Sve u cilju svetlije njihove budućnosti, naše opštine i Srpske. Ovo su, uz još dve prisutne porodilje, prelep primer i prelepa slika iz prnjavorskog porodilišta, koji na najbolji način opravdavaju našu odlučnu višegodišnju borbu za njegov opstanak – rekao je načelnik Tomaš.

Ninko Đurić – Večernje novosti

PODIJELI