Slovenac ultramaratonac propješačio kroz Prnjavor

0
1178

Od 15.marta, kada je krenuo iz rodnog grada Idrije u Sloveniji, Gregor Okiljević prepješačio je do juče oko 430 kilometara. Želja mu je da pješice stigne u Beograd do 4.aprila, na košarkašku utakmicu Parizan-Žalgiris.

“Za sada sve ide po planu i nadam se da ću na vrijeme stići na meč.Veliki sam navijač Partizana,a dan nakon košarke pratiću i utakmicu fudbalera Partizana i Vojvodine”, rekao je Okiljević,prilikom kratkog odmora u Prnjavoru.

Ovaj 29.ogodišnjak, vozač Hitne pomoći u Idriji, odavno ima želju da prati neki od značajnijih nastupa „crno-bijelih“. Veliki je „partizanovac“, a klub iz Humske, kako ističe, ima na hiljade navijača u „deželi“.
“Neki od mojih prijatelja i poznanika nisu mi vjerovali kada sam im govorio svoje planove da putujem do glavnog grada naše nekadašnje zajedničke države. Mislili suda se šalim,ali sada se uvjeravaju da da to nije neka nebitna kafanska priča”.
Gregorovog otac je porijeklom sa Kosova, ali ovaj čovjek za sada ne planira da sličan podvig ponovi eventualnim pješačenjem do tog područja. Kada je u pitanju Prnjavor, mladi Okiljević s posebnim poštovanjem priča o obližnjem selu Gornja Mravica, jer mu je iz tog prnjavorskog sela porijeklom supruga Adrijana.Posjetio je,na kratko i poznanike na ovom mjesnom području, a svi su mu poželjeli da avanturu okončana na priželjkivani način.
Ovaj poduhvat još više dobija na vrijednosti kada se zna da se Grega 15.marta pozdravio sa sedmomjesečnim sinčićem Lukom,koji je,naravno, ostao u Idriji sa majkom Adrijanom. Kada poraste mališan će imati šta da priča svojim drugarima,jer mu je otac krenuo na relaciju dugu oko 700 kilometara.
“Razmišljam, dok putujem, kako on napreduje, da li je zdrav ali i s kavim zadovoljstvom ću mu za nekoliko godina pričati o svemu što doživljavam tokom ovog putovanja. Svugdje sam lijepo dočekan,u Prijedoru čak s harominkom,u Banjaluci sam se takođe družio sa prijatnim ljudima, mladima širokom srca i iskrenih želja da uspijem. Slično je,evo,i ovdje u Prnjavoru,koji je,zbog supruge,i moj grad.
U Prnjavoru se raspitivao za Branka Miodanića,koji je svojevremeno takođe pješke putovao iz svog grada do stadiona Partizana,da bi pratio utakmicu svog kluba i Real Madrida .Miodanić je tada savladao dionicu dugu 320 kilometara i s ovacijama je dočekan na stadionu „crno-bijelih“.Pred Greogorom je takođe velika kilometraža, ali upornost i želja da i na ovaj način pokaže ljubav prema svom klubu,jači su od svih napora koji ga čekaju do 4.aprila.
U rukovodstvu Partizana već su upoznati sa dolaskom neobičnog gosta,vjernog navijača i čovjeka koji ne zna za prepreke, pa mu pripremaju poseban doček./R.P./

PODIJELI