Naslovna RS/BiH RS Slučaj koji je potresao BiH: Djevojčica (15) prodata za hiljadu maraka

Slučaj koji je potresao BiH: Djevojčica (15) prodata za hiljadu maraka

0
557
Mehmed Bosak i Alija Aljić sumnjiče se da su dogovorili prodaju maloljetnice kako bi stupila u vanbračnu zajednicu s Ismetom Bosakom za 1.000 KM.
Ismet Bosak ju je nakon kupoprodaje odveo u Visoko, gdje je počinio obljubu maloljetne djevojčice iako je znao da se radi o osobi mlađoj od 15 godina. Ismet je, navodno, Mehedov sin, svi su iz Doboja, a riječ je o Romima. Djevojčica je u januaru predata Centru za socijalni rad, saznaje RTRS nezvanično.

Podsjećanja radi, policijski službenici Uprave za organizovani i teški kriminalitet MUP Republike Srpske podnijeli su Republičkom javnom tužilaštvu izvještaj o otkrivanju krivičnog djela trgovina djecom i krivičnog djela obljuba djeteta mlađeg od 15 godina, rekla je načelnica Odjeljenje za odnose s javnošću MUP RS Mirna Miljanović.

Izvještaji su podneseni protiv osoba čiji su inicijali M. B, A. A. i I. B.

M. B. i A. A. se sumnjiče da su u periodu od 21. decembra 2018. do 12. januara ove godine na području Doboja počinilo krivično djelo trgovina djecom, dok se I. B. sumnjiči da je 10. januara na području Visokog počinio krivično djelo obljuba djeteta mlađeg od 15 godina.

Osumnjičeni su M. B. i A. A. u periodu od 21. decembra 2018. do 12. januara ove godine dogovorili prodaju maloljetnice muškarcu inicijala I. B. koji ju je iskoristio. Riječ je o djevojčici koja nema ni 15 godina. rtrs

PODIJELI
Free WordPress Themes, Free Android Games