Službenici Policijske stanice Prnjavo za osam sati izdali 53 prekršajna naloga

0
457

Policijski službenici Policijske uprave Banjaluka, u dane proteklog vikenda, na području PU Banjaluka, realizovali su pojačane aktivnosti sa ciljem održavanja i poboljšanja stanja u oblasti bezbjednosti saobraćaja, zloupotrebe opojnih droga i javnog reda i mira.

Na području Banjaluke, Čelinca i Kneževa, realizovana je akcija pojačane kontrole učesnika u saobraćaju sa akcentom na kontrolu vozača koji upravljaju vozilom pod dejstvom alkohola i tom prilikom kontrolisali su i izvršili alkotestiranje 3 287 učesnika u saobraćaju.

Zbog utvrđene nedozvoljene količine alkohola u organizmu sankcionisano je 89 vozača, koliko ih je i isključeno iz saobraćaja. Od ukupnog broja sankcionisanih vozača 40 vozača je sankcionisano zbog utvrđene količine alkohola u organizmu od 0,31 do 0,80 g/kg, 39 vozača zbog utvrđene količine alkohola od 0,81 do 1,50 g/kg, devet vozača je zadržano u službenim prostorijama do istrežnjenja zbog utvrđene količine alkohola u organizmu preko 1,5 g/kg, dok je jedan vozač odbio da se podvrgne alkotestiranju.

Evidentirano je 26 ostalih prekršaja.

Policijski službenici Policijske stanice Prnjavor, 15.12.2023. godine u vremenskom periodu od 08,00 do 16,00 časova, na području Grada Prnjavora, realizovali su akciju iz oblasti bezbjednosti saobraćaja, sa akcentom na „odnos vozač – pješak“ i nepropisno parkiranje. Policijski službenici kontrolisali su 47 učesnika u saobraćaju kojom prilikom su izdali 53 prekršajna naloga. Ukupno je sankcionisano 47 vozača i šest pješaka.

U Banjaluci, 15.12.2023. godine oko 23,00 časa, policijski službenici su uhapsili osobu Đ.K. iz Banjaluke, zbog postojanja osnova sumnje da je počinilo krivično djelo „Nevolaštena proizvodnja i promet opojnih droga“. Kod Đ.K. pronađeno je i uz potvrdu oduzeto 15 tableta sive boje koje svojim izgledom asociraju na opojnu drogu „Ekstazi“, određena količinia zelene biljne materije koja svom izgledom asocira na opojnu drogu „Marihuanu“ i novac u iznosu od 2 420KM.

U Banjaluci, 15.12.2023. godine oko 23,20 časova, policijski službenici su uhapsili osobu H.F. iz Ilidže, zbog počinjenog prekršaja iz člana 4. Zakona o proizvodnji i prometu opojnih droga. Kod navedene osobe pronađena je i oduzeta određena količina zelene biljne materije koja svom izgledom asocira na opojnu drogu „Marihuanu“. O događaju je obaviješten dežurni sudija Osnovnog suda Banjaluka – Odjeljenje za prekršaje.

Policijski službenici Policijske uprave Banjaluka, 17.12.2023. godine u 01,18 časova, u Banjaluci, uhapsili su S.S. iz Banjaluke zbog počinjenih prekršaja iz člana 8. i 24. Zakona o javnom redu i miru. Prilikom kontrole putničkog vozila marke „VW“ u kojem se S.S. nalazilo kao suvozač, isto je izašlo iz vozila, a potom vrijeđalo policijske službenike i oglušilo se o zakonito naređenje policijskih službenika, nakon čega je uhapšeno. O svemu je obavješten dežurni sudija Osnovnog suda – Odjeljenje za prekršaje, a protiv S.S. slijedi podnošenje zahtjeva za pokretanje prekršajnog postupka.

U Banjaluci, 17.12.2023. godine, policijski službenici su uhapsili F.S. iz Banjaluke, zbog počinjenog prekršaja iz člana 24. Zakona o javnom redu i miru. Prilikom kontrole i zaustavljanja putničkog vozila u Banjaluci, policijskim službenicima je prišlo F.S., koje je ometalo policijske službenike, a potom se oglušilo o zakonito izdato naređenje policijskih službenika. Prilikom hapšenja je pružalo aktivan otpor usled čega je zadobilo tjelesne povrede, te mu je ukazana ljekarska pomoć na Univerzitetskom – kliničkom centru Republike Srpske. F.S. je podvrgnuto ispitivanju na prisustvo alkohola kojom prilikom je utvrđeno prisustvo alkohola od 1,65 promila alkohola u organizmu.

O svemu je obavješten dežurni sudija Osnovnog suda – Odjeljenje za prekršaje, a protiv F.S. slijedi podnošenje zahtjeva za pokretanje prekršajnog postupka.

Policijska uprava Banjaluka apeluje na sve građane da poštuju zakonske propise i da odgovornim ponašanjem zaštite sebe i druge.

TV K3

PODIJELI