Smjena sunca i pljuskova

0
529

U Republici Srpskoj nastavlja se promjenljivo vrijeme uz smjenu sunčanih perioda i povremene kiše i pljuskova sa grmljavinom. Na jugu pretežno suvo i sunčano, naveo je HMZ Republike Srpske.

Ujutro oblačno i uglavnom suvo, a kiša će padati ponegdje na sjeveru. Padavine brzo prestaju i tokom prijepodneva biće pretežno suvo uz više sunčanih perioda. Na jugu i istoku sunčanije.

Već do sredine dana na zapadu će ponovo početi povremena kiša, a popodne će se pljuskovi javljati i na sjeveru i ponegdje na jugoistoku. Biće uslova i za lokalno jače pljuskove.

Na jugu Hercegovine ostaje pretežno sunčano. Uveče i u noći na sjeveru i zapadu pretežno oblačno uz povremenu kišu. Vjetar slab sjeveroistočni i istočni, na jugu slab jugozapadni.

Minimalna temperatura vazduha od 14°C do 20°C, u višim predjelima od 11°C. Najviša dnevna temperatura vazduha od 25°C do 30°C, na jugu do 33°C, u višim predjelima na zapadu od 20°C.

U subotu(14.07): Toplije i uz vuše suvog i sunčanog vremena, ali i dalje će se ponegdje javljati kratkotrajna kiša i pljuskovi sa grmljavinom. Кratkotrajni pljuskovi će se javljati sredinom dana i tokom popodneva ponegdje na sjeveroistoku i istoku.

Ne očekuje se velika količina padavina. Minimalna temperatura vazduha od 12°C do 18°C, na jugu do 21°C. Najviša dnevna temperatura vazduha od 27°C do 32°C, na jugu do 34°C, u višim predjelima od 24°C.

U nedjelju(15.07): Pretežno sunčano i toplo vrijeme. Tokom popodneva na jugoistoku će doći do razvoja oblaka koji će samo ponegdje, uglavnom u brdsko-planinske predjele, donijeti povremene pljuskove sa grmljavinom.

Minimalna temperatura vazduha od 12°C do 18°C, na jugu do 22°C. Najviša dnevna temperatura vazduha od 27°C do 31°C, na jugu oko 33°C, u višim predjelima od 23°C, navodi RHMZ Srpske.

PODIJELI

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here