Snijeg ponovo pravi probleme na putevima

0
1668

Kijamet se vratio. Snijeg opet zadaje glavobolje stanovnicima RS. Kretanje po mokrim i zasnježenim ulicama je otežano.

Banjaluka je jutros osvanula sa pet centimetara snježnog pokrivača, Mrkonjić Grad i Ribnik sa dva, Krupa na Uni šest, Čemerno 10, Han Pijesak i Kneževo 11 centimetara.

– Umorni smo od ovog vremena. Naporno je voziti i kretati se pješice. Moramo nabaviti i još drva, ova zima je baš teška i duga! – rekao je jedan od vozača u Banjaluci.

snijeg2

Kako ističu u Hidrometerološkom zavodu Republike Srpske (RHMZ RS) u većini krajeva padaće susnježica i kiša, a manji sniježni pokrivač formiraće se u nižim predelima, a na planinama oko 20 centimetara.

Kako su precizirali iz RHMZ RS danas će biti uglavnom oblačno vrijeme sa padavinama i temperaturom vazduha od jedan do pet stepeni Celzijusovih. Tokom dana padavine će postepeno da slabe i prestaju, osim na istoku gdje će još biti snijega.

snijeg3

Temperatura vazduha u 7 časova: Kneževo minus dva stepena Celzijusova, Han Pijesak i Manjača minus jedan, Krupa na Uni, Čemerno, Čelinac, Mrkonjić Grad, Šipovo, Kotor Varoš, Kalinovik i Sokolac nula, Banjaluka, Majevac, Novi Grad, Gacko, Prijedor, Ribnik, Krupa na Brbasu i Doboj i Tuzla jedan, Sarajevo, Srbac i Čajniče dva, Bijeljina, Gradiška, Rudo, Bileća, Zvornik i Zenica tri, Srebrenica četiri i Foča četiri, Višegrad pet, Trebinje šest i Mostar sedam stepeni Celzijusovih.

snijeg4

Visina snijega jutros u 7 časova: Mrkonjić Grad i Ribnik dva, Banjaluka pet, Krupa na Uni šest, Čemerno 10, Han Pijesak i Kneževo 11 centimetara.

(EuroBlic)

PODIJELI

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here