Šnjegota na sjednici NSRS ipak obrazlaže sporni izvještaj

0
645

Duško Šnjegota ide na narednu sjednicu Narodne Skupštine. Tamo bi, pred poslanicima, trebalo da obrazloži sporni revizorski izještaj, koji je i doveo do ostavke njega i njegovog zamjenika, ali u međuvremenu, nije povučen sa dnevnog reda.

Da apsurd bude veći, na dnevnom redu je i izbor i imenovanje, kada bi Šnjegotina ostavka trebalo da se razmatra, ali čak pet tačaka ispod revizorskog izvještaja. Sve dok do razmatranja ostavke ne dođe, Šnegota je i dalje glavni revizor.

12. septembra će, tako, u skupštinkoj sali, da bude itekako burno, jer je, iako po poslovniku ima mogućnost da delegira zaastupnika, Šnjegota odlučio da izvještaj predstavi lično, kao revizor u ostavci.

“To je moja zakonska obaveza. Ja sam glavni revizor, sve dok NSRS ne odluči drugačije”, naveo je Šnjegota.

Nikakvih izmjena, koliko zna, još nije bilo, dodaje Šnjegota. A do njih može da dođe najkasnije dvadeset četiri časa prije zasijedanja skupštine, pojašnjava njen potpredsjednik, Nenad Stevandić. Tada će se znati da li će revizorski izvještaj da ostane na dnevnom redu ili će da bude povučen, jer poslovnik i to dopušta.

“Mogućnosti su takve da i on podnese taj izvještaj kao revizor u ostavci, dok god se njegova ostavka ne usvoji, da neko drugi, čak i da se povuče ta tačka dnevnog reda, pa da se razmatra na nekoj drugoj sjednici, znači to je sve predvidiio poslovnik, a kako će se u stvari desiti, znaćemo 24 sata prije početka skupštine”, rekao je potpredsjednik NSRS Nenad Stevandić.

Izbor i imenovanje, tačka je na samom začelju dnevnog reda, pa je pitanje da li će poslanici o njoj stići da raspravljaju 12. septembra. Vrijeme će tako da pokaže, šta će da bude sa ostavkom Duška Šnjegote i da li će, nakon burne sjednice već idućeg utorka, uopšte da bude usvojena.

Pitanje je i šta će u međuvremenu da bude sa Glavnom službom za reviziju. Iako bi trebalo da radi bez prekida, do izbora novog glavnog revizora, njome rukovodi onaj u ostavci.

atv

PODIJELI

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here