SNSD POTVRDIO: Tomaš kandidat za načelnika opštine Prnjavor

0
1518

Savez nezavisnih socijaldemokrata /SNSD/ u potpunosti je spreman za osvajanje ubjedljive pobjede na predstojećim lokalnim izborima, konstatovano je na današnjoj sjednici Izvršnog komiteta SNSD-a u Banjaluci.

“Izvršni komitet je još jednom potvrdio značaj i puno poštovanje postignutog koalicionog sporazuma sa DNS-om i SP-om, kao i dogovora sa SRS ‘Dr Vojislav Šešelj’ i drugim strankama i pokretima, konstatujući da će ova koalicija poslije lokalnih izbora, osim na nivou Republike, sasvim sigurno preuzeti odgovornost i za funkcionisanje i novi razvoj lokalnih zajednica”, saopšteno je iz SNSD-a.

Na sjednici su potvrđene i kandidatske liste za odbornike, kao i kandidati za gradonačelnike i načelnike gradova, odnosno opština u Srpskoj.

U saopštenju se dodaje da će SNSD u skladu sa ovim koalicionim sporazumom ponuditi svoje kandidate za gradonačelnike i načelnike u više od 50 lokalnih zajednica Republike Srpske.

Konstatujući da su u pitanju stručni i cijenjeni ljudi koji imaju znanja, odlučnosti, iskustva i energije da obezbijede razvoj i boljitak lokalnih zajednica u Republici Srpskoj, Izvršni komitet je, između ostalih, potvrdio kandidaturu Igora Radojičića za gradonačelnika Banjaluke, Milorada Živkovića za gradonačelnika Doboja, Zorana Stevanovića za gradonačelnika Zvornika, te Luku Petrovića za gradonačelnika Trebinja.

Potvrđena je i kandidatura Darka Tomaša za načelnika Prnjavora, Dragana Bogdanića za načelnika Teslića, LJubiše Ćosića za načelnika Istočnog Novog Sarajeva, Ranka Karapetrovića za načelnika Laktaša, Miroslava Drljače za načelnika Novog Grada, Radenka Reljića za načelnika Kozarske Dubice i Zorana Adžića za načelnika Gradiške.

Izvršni komitet SNSD-a je na današnjoj sjednici potvrdio i podršku kandidaturi Zlatka Maksimovića za gradonačelnika Bijeljine, Mladena Grujičića za načelnika opštine Srebrenica, kao i Boška Jugovića za načelnika opštine Pale.

S obzirom na činjenicu da SNSD ove godine obilježava 20 godina od svog osnivanja, Izvršni komitet je donio odluku o načinu obilježavanja ovog jubileja, koji će početi 27. avgusta na Svečanoj akademiji u Banjaluci, a završiti proslavom, kako ističu, ubjedljive pobjede na predstojećim lokalnim izborima.

srna

PODIJELI