I SNSD i SDS tvrde da njihov kandidat vodi

0
1151

Iz izbornih štabova stranaka SNSD i SDS, na osnovu dosad prebrojanih glasova, noćas su date oprečne ocjene o tome ko od kandidata tih partija vodi u trci za predsjednika Republike Srpske – Milorad Dodik ili Ognjen Tadić.

Potpredsjednik SNSD-a Igor Radojičić saopštio je da, poslije 53 odsto prebrojanih glasova, Milorad Dodik vodi sa 52 odsto, u odnosu na 48 odsto koliko ima Ognjen Tadić.

Istovremeno, članica Glavnog izbornog štaba SDS-a Aleksandra Pandurević, rekla je da na osnovu 36,7 odsto obrađenih glasova, kandidat Saveza za promjene za predsjednika Republike Srpske Ognjen Tadić ima 129.870 glasova, a kandidat SNSD-DNS-SP Milorad Dodik 121.375 glasova.

Radojičić je, što se tiče glasanja za Parlamentarnu skupštinu BiH, rekao da posle 24 odsto prebrojanih glasova SNSD ima dvostruko više glasova od SDS-a u Izbornoj jedinici jedan.

“U izbornoj jedinici dva SDS vodi, dok u Izbornoj jedinici tri SNSD ima 30 odsto više glasova”, tvrdi Radojičić.

Pandurovićeva je na konferenciji za novinare Glavnog izbornog štaba SDS-a, rekla da je ta stranka do sada izuzetno zadovoljna izbornim rezultatima na području Izborne jedinice tri, kao i Dervente, Broda, Modriče i Kotor-Varoša.

Ona je dodala i da je zadovoljna izbornim rezultatima na području Banjaluke, gđe se, kako tvrdi, vodi “mrtva trka između Tadića i Dodika”, prenijeli su banjalučki mediji.

“Tadić ima 18.333 glasa, a Dodik 19.632 glasa”, navela je Pandurevićeva.

(Atv)

PODIJELI

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here