SNSD: smanjena stopa poreza pobjeda – SDS: njihova vlast odlazi, a u Prnjavor dolazi novac i ulaganja

0
1474

Stopa za oporezivanje nepokretnosti na području opštine Prnjavor, iduće godine iznosiće 0,08 odsto, to su odbornici jednoglasno odlučili na današnjoj posebnoj sjednici Skupštine opštine.Ovo pitanje nije bilo predviđeno kao tačka dnevnog reda današnje sjednice, ali je usvojeno na osnovu inicijative Kluba odbornika SNSD-a, koji je tražio da se poreska stopa sa sadašnjih 0,45 odsto smanji na 0,10 odsto.

Predsjednik kluba SNSD-a u opštinskom parlamentu, Goran Zemun izrazio je zadovoljstvo usvajanjem odluke. “Ovo je velika pobjeda Prnjavora, svih građana i privrednika ove opštine, ali i SNSD-a”, rekao je Zemun.

Načelnik opštine Prnjavor, Siniša Gatarić smatra da je prijedlog SNSD-a jeftin politički čin i na njihov prijedlog da se stopa smanji na 0.10, vlast je otišla dalje i smanjila je na 0.08 odsto. “Mi smo svjesni da SNSD-ova vlast odlazi sa političke scene i njihov odlazak će značiti mnogo pravedniju raspodjelu sredstava, ali i činjenicu da će naredne godine biti znatno više ulaganja u opštinu Prnjavor, te će se na taj način kompezovati nedostatak novca u budžetu”, kaže Gatarić

Predsjednik SO Prnjavor Borko Lukanović smatra da je stopu na nepokretnosti bilo potrebno usvojiti i da će ona u velikoj mjeri rasteretiti poreske obveznike.
“Da li je ova stopa politički obojena? Naravno da jeste. Zašto se donosi odluka u ovom trenutku, jer se inače donosi u decembru? Zato što je pred izbore. Zašto su se svi složili? Zato što svi hoće dodatne poene”, zaključuje Lukanović. /R.P./

PODIJELI