SO Prnjavor: I dalje u toku rasprava o kreditu

0
1042

Na redovnoj sjednici Skupštine opštine Prnjavor i dalje se vodi polemika oko kredita vrijednog tri miliona maraka.

Načelnik opštine Prnajvor, dr Siniša Gatarić istakao je da je opština Prnjavor uspjela u protekle dvije godine da vrati šest miliona KM i da stvori predispozicije za kreditno zaduženje.

“Ovde su postojale određene gubitničke političke partije koje su očekivale da sve četiri godine vraćamo dugove i da nećemo moći da uzmemo kredit” kazao je Gatarić.

On je dodao da će od tri miliona KM kredita, milion morati biti utrošen na sanaciju akumuliranog duga koji je ostavila vlast SNSD-a.

“Mi smo u prethodnom periodu uspjeli da smanjimo deficit za 500.000 KM, koji je bio milion i 816 hiljada KM, a sa pomenutim sredstvima od kredita ostaće 300.000 KM duga. Ostatak kredita, dva miliona KM biće utrošen na završetak ulice Vida Nježića uz kompletnu infrastrukturu, dovođenje u grad viška vode sa izvorišta Povelič, a planirano je i gro drugih investicija” napomenuo je načelnik Gatarić i istakao da će i u sledećoj godini opština Prnjavor i dalje biti šest miliona KM manje zadužena nego onog dana kada je SDS preuzeo vlast u ovoj opštini.

Odbornici opozicije tokom rasprave istakli su svoje neslaganje oko korišćenja kredita.

Odbornik PDP-a, Brane Žunić smatra da se novac bahato troši i da se zbog toga dolazi u situaciju da se ulazi u kredit.

“Od dosad prodatih zemljišvih nepokretnosti bilo je oko 920.000 KM, a danas toga novca nema. Ja mislim da to nije domaćinsko poslovanje i da razbacivanje novca od imovine i dovodi u situaciju da se mora ući u kreditno zaduženje” smatra Žunić.

Odbornik SNSD-a u SO Prnjvor, Nedeljko Čupeljić nazvao je kredit izbornim.

“Pomenuti kredit, ukoliko ga Ministarstvo finansija RS uopšte odobri, poslužiće vladajućoj strukturi da bi pokrili poslove koji nisu bili u interesu građana Prnjavora”kazao je Čupeljić”

Prema poslednjim informacijama, zasijedanje odbornika danas bi trebalo trajati do 21:00 čas. /R.P./

PODIJELI