SO Prnjavor : I peta parcela u poslovnoj zoni „Vijaka“ uskoro na rapolaganju investitorima

0
346

Odluka kojom se utvrđuje poseban interes za prodaju još jedne parcele u poslovnoj zoni „Vijaka“ dobila je podršku odbornika na 19.sjednici SO Prnjavor.

Načelnik opštine Darko Tomaš ranije je rekao da je u proteklom periodu donijeta odluka o prodaji četiri parcele, te je  nakon završenog postupka javne licitacije, potpisan ugovor sa dva privredna subjekta, dok će sa preostala dva ugovor biti potpisan početkom sljedeće sedmice.

Privredni  subjekti sa kojima je ugovor već potpisan kroz nekih desetak dana počeće sa gradnjom a pošto ima još zainteresovanih subjekata, navedena odluka se našla na dnevnom redu.Za pojedine odbornike ,radi se o najboljem potezu opštine dok opozicija smatra da će opština biti na gubitku prodajom parcela ispod tržišne cijene.Niko ne spori i niko nije protiv gradnje ali tvrde da bi kriterije trebalo pooštriti .

S druge strane,tvrdi odbornik Branko Šikanić,sama Odluka nije dobro formulisana jer se nigdje ne spominje “prodaja” već samo “utvrđivanje posebnog interesa za prodaju nepokretnosti” .

Na dnevnom redu našao se I prijedlog rješenja o oglašavanju ništavnim rješenja SO iz 1996.godine kojim se pravo raspolaganja  na zgradi u kojoj se već 22 godine nalaze prostorije SDS sa opštine prenosi na tu stranku.

     

Iako za načelnika u cijeloj situaciji nema ništa sporno sem da se zgrada vrati u vlasništvo opštine,SDS je kategorično protiv jer tvrdi i dokumentima dokazuje posjedovanje svih pisanih tragova-i posjedovni list,i zemljišno-knjižni izvadak te potvrde o plaćenim dažbinama I svim dosad uloženim-što im niko i ne spori,sem,što se moglo čuti tokom zasjedanja,da je postupak zastario jer prošle su 22 godine.

Ko god da je pravu,rješenje o oglašavanju ništavnim rješenja iz 1996.godine nije dobilo potrebnu većinu za usvajanje jer je “za” glasalo 11 odbornika.

U nastavku zasjedanja ,a poslije skupštinske pauze,pred odbornicima će se naći i Informacija o stanju u KP “Park”

tv k3

PODIJELI

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here