SO Prnjavor: Milanu Leburiću Povelja zaslužnog građanina opštine Prnjavor sa zlatnim grbom opštine Prnjavor

0
2549

SO Prnjavor donijela je danas na 6. redovnoj sjednici Odluku o dodjeli opštinskih priznanja i nagrada u 2017. godini povodom 24. marta – Dana opštine Prnjavor.

Prema toj odluci, Povelja zaslužnog građanina opštine Prnjavor sa zlatnim grbom opštine Prnjavor pripašće Milanu Leburiću za poseban doprinos u razvoju opštine Prnjavor, postignute rezultate u oblasti privrednih aktivnost, u razvoju opštine Prnjavor, nesebičan, human doprinos i pružanje pomoći socijalno- ugroženim kategorijama društva, RVI, te sportskim i kulturnim manifestacijama.

Povelja opštine Prnjavor sa zlatnim grbom opštine Prnjavor biće dodijeljena preduzeću „Dis Eurostandard“ d.o.o. Prnjavor, za postignute rezultate na povećanju proizvodnje, produktivnosti rada, uvođenju inovacija i tehnološko- tehničkih unapređenja u oblasti proizvodnje, u primjeni nauke i u povećanju broja zaposlenih.

Povodom Dana opštine biće dodijeljeno i 16 pohvala.

Prema skupštinskoj odluci Pohvale opštine Prnjavor biće dodijeljene Petru Jankoviću iz Prnjavora, za postignute rezultate u razvoju i unapređenju sportskog ribolova, Planinarskom društvu „Korak više“ iz Prnjavora, za poseban doprinos u očivanju prirodne okoline i promovisanje turističkih kapaciteta opštine, Slobodanu Milijaševiću iz Prnjavora, za poseban doprinos na polju novinarstva i informisanja građana, Ranku Đuriću iz Donjih Vijačana, za doprinos u razvoju poljoprivredne proizvodnje, a naročito za doprinos u proizvodnji mlijeka, Ranku Vasiću iz Okolice, za izuzetno postignute prinose u poljoprivredi i stočarstvu, Josipu Ćoriću-Kati iz Dolina, za postignute rezultate u oblasti privrednih aktivnosti,Brani Šušku iz Prnjavora, za značajne rezulatate u ostvarenom literarnom radu, Borislavku Peuliću iz Prnjavora, za postignute rezultate u ostvarivanju prava porodica poginulih boraca i nestalih civila i za traženje nestalih sa područja opštine Prnjavor i Republike Srpske, Obradu Jankoviću iz Šarinaca, za postignute rezultate u oblasti poljoprivredne proizvodnje i stočarstva. Za postignute izuzetne rezultate učenika i studenata Pohvale opštine Prnjavor biće dodijeljene Damjanu Iliškoviću, Marku Pezeru, Drašku Strugaru i Nikoli Novarliću, dok će Rufadu Rahimiću iz Lišnje, Pohvala biti dodijeljena za humanitarni rad i razvoj infrastrukturnih objekata na području MZ Lišnja, Zijadi Ćuran iz Konjihovaca, za nesebičan i human rad u oblasti zdravstva, a Novaku Bogičeviću, za doprinos na očivanju tradicije narodno-oslobodilačkog rata i obilježavanju istorijskih događaja.

Priznanja i nagrade zaslužnim građanima biće uručene na svečanoj sjednici Skupštine opštine Prnjavor, 24. marta.

– Uz Pohvalu opštine Prnjavor dodjeljuju se i novčane nagrade u iznosu od po 300,00 KM – stoji u Odluci o dodjeli opštinskih priznanja i nagrada u 2017. godini.

(TV K3)

PODIJELI