ŠOKANTNO: DOSADILA VAM KIŠA? Morate sačekati DA RUSI UGASE HAARP… EVO KADA I ZAŠTO…

0
2364

 

Vjerovatno se čudite zašto kiša pada već skoro mjesec dana? Upropastila vam godišnji odmor ili posađene usjeve?

Za utjehu, niste jedini, svi se to isto pitaju. Nešto čudno je u atmosferi ali ne znate o čemu se radi?

Da se vratimo vremenski nešto unazad?

Sjećate li se svjetskog prvenstva u fudbalu 2006. godine? Da vas podsjetimo, bilo je to u Njemačkoj od 9. juna do 9. jula 2006. godine, titulu je osvojila Italija pobjedom na penale protiv Francuske.

Ali zašto pričamo o tom svjetskom prvenstvu u fudbalu? Šta je tu bitno?

Vrlo prosto, desilo se nešto do tada nevjerovatno, na samo 2 dana pred početka prvenstva Njemačka je bila pod pravom opsadom nepogoda i kiše. Odjednom, kao da je sam bog lupio rukom, prestalo je sve a Sunce je počelo da sija.

I ne baš da povremeno sija nego je vrijeme bilo bez oblačka sljedećih mjesec dana sa prilagođenom temperaturom koja do tada nije zabilježena u Njemačkoj.

Možda već slutite, da je kiša počela da pada odmah nakon završetka fudbalskih utakmica. Tako se i desilo.

Međutim, šta se događalo u ostatku Evrope i kakve to veze ima sa Balkanom?

Slično se nešto dogodilo istog trenutka samo u obrnutom smjeru. Kada su u Njemačkoj prestale kiše počele su na Balkanu i tako sve dok se nije završilo svjetsko prvenstvo. Činilo se tada da se nebo provalilo iznad Balkana a poplave su činile svoje.

Nedugo poslije toga, možda nekih desetak dana u alternativnim medijima su počele priče o upotrebi sistema HAARP i namještanja atmosferskih prilika iznad Njemačke zbog fudbala.

Kao što uvijek biva javile su se dežurne prišipetlje koje su takve tvrdnje proglasile teorijom zavjere, i naravno u Srbiji su odmah dežurni mudraci ismijali takve tvrdnje i tvrdili kako nešto takvo ne postoji.

Ali gle čuda, pojavio se u javnosti jedan od njemačkih ministara i javno priznao da su “samo malo” namjestili vrijeme koliko da im ne propadne uloženi novac. Dežurni mudraci koji su rekli da nešto takvo ne postoji, odmah su ućutali, pa je sve ubrzo zaboravljeno.

I sada pitanje, da li mislite da bi Rusi dozvolili da im propadne takva jedna organizacija sa kišama, poplavama i nevremenom?

Pogledajte, lijepo vrijeme u Rusiji počelo je baš na dva dana pred početak prvenstva.

Međutim, kako to da se pogodi baš na Balkanu da počnu kiše dva dana pred prvenstvo u Rusiji? Isto kao 2006.

Nemojte očajavati, dolaze bolje atmosferske prilike, odmah poslije završetka fudbala, a to je sredinom iduće nedelje.

Ali zašto baš da puca po Balkanu? Vjerovatno zato što je ovdje, kako veliki smatraju “primitivna sredina”, pa kud su mogli ovdje svi ratovi da prođu, mogu i poplave i kiše.

Izvor: webtribune.rs

PODIJELI