Šokirao korisnike Fejsbuka: Muškarac nudi “usluge klanja pasa”

0
772

Korisnike Fejsbuka i aktiviste za zaštitu životinja danas su uznemirile stravične fotografije na ovoj društvenoj mreži na kojima muškarac iz Sarajeva s nožem pozira pored zaklanog psa uz opis da “vrši uslugu klanja pasa lutalica po povoljnoj cijeni”.

U šoku i nevjerici njegovu objavu su podijelili i aktivisti iz sarajevskog Udruženja za zaštitu životinja “Av-Mau”.

Predsjednica ovog Udruženja Amela Turalić kazala je za Klix kako će se povodom Fejsbuk objave korisnika Faruka Hodžića obratiti nadležnim institucijama kako bi “dotična osoba odgovarala za nedjela i ubistvo psa ili pasa”.

KRETEN2

“Ne znam šta da kažem osim da smo postali nezdravo društvo puno mržnje i da me je strah okoline gdje žive djeca koja imaju masu primjera devijantnog i psihopatskog ponašanja oko sebe”, dodala je Turalić.

Iz Ministarstva unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo kazali su za Klix kako nisu zaprimili prijavu o spornoj objavi na Fejsbuku.

Muškarac je pored uznemirujućih fotografija na FB napisao: “Vršimo uslugu klanja pasa lutalica po povoljnoj cijeni. Dolazimo na kućnu adresu po pozivu. Sedam KM po komadu, s tim da glavuša ide meni”.

Prema Zakonu o zaštiti i dobrobiti životinja Bosne i Hercegovine, posebno je zabranjeno namjerno nanositi bol, patnju ili povrede životinjama. Kazne za ova nedjela iznose i do 10.000 KM.

(Klix)

PODIJELI

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here