SOLIDARNOST MEĐU ŽENAMA PREDUSLOV ZA POZITIVNE PROMJENE

0
686

 

Bez solidarnosti među ženama ne može biti nikakvih pozitivnih društvenih promjena u BiH, kaže programski koordinator Fondacije “CURE” iz Sarajeva Selma Hadžiselimović.
Hadžiselimovićeva je na javnoj tribini pod nazivom “Solidarnost među ženama” u Prnjavoru rekla da su iskustva sa terena veoma loša.

“Kako prelazimo sa lokalnog na više nivoe vlasti sve više se negiraju naši različiti identiteti i potrebe. Moramo se osluškivati jer bez saradnje i solidarnosti neće biti nikakvih pozitivnih društvenih promjena”, naglasila je Hadžiselimovićeva.

Tribinu o ulozi i neiskorištenim potencijalima žena u političkom i javnom životu BiH, problemima u radu sa kojima se suočavaju žene u malim lokalnim zajednicama i načinima zajedničkog djelovanja Fondacije “CURE” organizovala je u saradnji sa Udruženjem “Romska djevojka – Romani ćej” Prnjavor.

Predsjednik Udruženja “Romska djevojka – Romani ćej” Snježana Mirković kaže da žene iz marginalizovanih grupa nisu dovoljno zastupljene u društvenom, političkom životu, a otežavajuću okolnost predstavlja i uglavnom patrijarhalna sredina.

Projekat “Solidarnost među ženama” posredstvom Fondacije “CURE” realizuje se u Sarajevu, Tuzli, Konjicu i Prnjavoru. SRNA

PODIJELI