SPAIĆEVA I GRUBIŠA – NAJBOLJI ATLETIČARI

0
460

Vanja Spaić iz Atletskog kluba /AK/ “Leotar” Trebinje i Voislav Grubiša iz AK “Borac” Banjaluka proglašeni su za najuspješnije seniore Republike Srpske u 2020. godini, na manifestaciji “Veče atletike Republike Srpske”, koja je održana u Prnjavoru.

Spaićeva je ove godine osvojila zlatnu medalju u disciplini bacanje koplja na Balkanijadi u Rumuniji, prvak je BiH u bacanju koplja, a u ovoj disciplini oborila je i rekorde BiH i Srpske.

Ona je u izjavi novinarima rekla da joj je ovo priznanje podstrek za dalji rad i postizanje dobrih rezultata, te da joj je drago što je njen trud prepoznao Atletski savez Republike Srpske.

Grubiša je prvak BiH u bacanju diska, u ovoj disciplini je oborio rekord Republike Srpske, a ove godine osvojio je i bronzanu medalju na Prvenstvu BiH u disciplini bacanje kugle.

Predsjednik Atletskog saveza Republike Srpske Duško Ivičić rekao je da su atletičari u ovoj godini ostvarili odlične rezultate na međunarodnoj i domaćoj sceni, od kojih je posebno istakao osvajanje Balkanske zlatne medalje u seniorskoj konkurenciji.

Ivičić je napomenuo da su održana sva prvenstva Republike Srpske – od Trebinja do Prijedora.

“Nadamo se da će se pandemija smiriti i da će atletika biti dostupna i široj javnosti”, rekao je Ivičić.

Najuspješniji mlađi seniori Republike Srpske su Slađana Jagodić iz AK “Borac” Banjaluka i Aleksandar Lučić iz AK “Glasinac” Sokolac.

U kategoriji cicibana najbolje rezultate u ovoj godini ostvarili su Jovana Radulović i Filip Radulović iz AK “Prnjavor”.

Kod mlađih pionira najuspješniji su bili Ema Kovač iz AK “Akademac” iz Bijeljine i Irinej Nikolić iz AK “Rogatica”, a kod starijih pionira Nika Popić iz AK “Banjaluka” i Luka Kezunović iz AK “Glasinac”.

Najuspješniji mlađi juniori u 2020. godini su Almina Rašić iz AK “Teslić” i Luka Ivičić iz AK “Borac”, dok su Aleksandra Roljić iz AK “Banjaluka” i Jovan Rosić iz AK “Borac” najbolji juniori.

Nagrada za četiri decenije rada u atletici uručena je treneru Atletskog kluba “Rogatica” Dejanu Mićeviću.

Za najuspješnijeg trenera mlađih kategorija proglašen je Duško Ivičić iz AK “Borac”, a za najuspješnijeg trenera Milan Spaić iz AK “Leotar”.

Najuspješniji atletski klub u Republici Srpskoj u 2020. godini je AK “Borac” iz Banjaluke.

Posebno priznanje Atletskog saveza Republike Srpske za doprinos u razvoju atletike uručeno je načelniku opštine Prnjavor Darku Tomašu, a isto priznanje dobila je i ministar porodice, omladine i sporta Republike Srpske Sonja Davidović.

Tomaš je uputio riječi zahvalnosti Atletskom savezu Republike Srpske jer su u Prnjavoru organizovali ovakvu manifestaciju, kao i domaćim klubovima “Prnjavor” i “San”, koji su doprinijeli da Prnjavor bude domaćin ovakvog sportskog događaja.

“Pokazali smo da je Prnjavor na posebnoj mapi atletike Republike Srpske i BiH, a uvjeren sam da će tako i ostati zahvaljujući našim budućim investicijama i njihovim dobrim rezultatima. Ovaj sport ima budućnost, a na nama je da to učinimo izvjesnijim”, rekao je Tomaš.

On kaže da mu je drago što je kao načelnik opštine imao priliku da pomogne i nagradi prave rezultate koji su postignuti zahvaljujući radu, trudu i entuzijazmu atletičara.

“Uradićemo, sa naše strane, sve što je potrebno za dalji razvoj atletike u Prnjavoru, prije svega izgradnjom sportskog terena koji je potreban takmičarima da bi ostvarivali još bolje rezultate. Zajedno sa Atletskim savezom smo trenutno u fazi izrade projektne dokumentacije za atletsku stazu”, rekao je Tomaš.

Manifestaciji “Veče atletike Republike Srpske” prisustvovao je i predsjednik Atletskog saveza BiH Goran Bošnjak.

Na početku manifestacije atletičari su se minutom ćutnje oprostili od jednog od najboljih atletičara u BiH Osmana Junuzovića, koji je sinoć iznenada preminuo u 27. godini.

Junuzović je prije dva mjeseca pobijedio na 21. Međunarodnoj uličnoj trci u Prnjavoru.

/SRNA/

PODIJELI