Specijalni aranžmani za korisnike turističkih vaučera

0
653

Banja Kulaši kod Prnjavora počela je sa prijemom domaćih gostiju, korisnika vaučera koje je odobrilo Ministarstvo trgovine i turizma Republike Srpske s ciljem promovisanja turističkih destinacija u Republici Srpskoj i prevazilaženju negativnih efekata virusa korona u ovom privrednom sektoru.

Zamjenik direktora Banje Goran Zemun rekao je Srni da njihove usluge već koristi određeni broj gostiju sa vaučerima, a za koje su pripremljeni specijalni aranžmani.

“Uslov je da se, ukoliko dolazi jedno lice, koriste minimalno tri noćenja, a dva lica četiri noćenja. Svi detalji ponude dostupni su na našem portalu /www.banjakulasi.com/ i `Fejsbuk` stranici” , pojasnio je Zemun.

On smatra da je veliki problem što Prnjavorčani svoje turističke vaučere ne mogu iskoristiti u ovoj banji, jer se moraju utrošiti u drugim opštinama i turističkim centrima.

Zemun je istakao da redovna ponuda, kakva je bila prije virusa korona, još nije zaživjela zbog nemogućnosti dolaska inostranih gostiju.

“Više od 50 odsto naših redovnih gostiju su iz Hrvatske, Slovenije i drugih zemalja. Svi ti aranžmani su, za sada, otkazani zbog ograničenog kretanja, odnosno nemogućnosti prelaska granice. Dio gostiju iz Republike Srpske i Federacije BiH, koji koristi naše usluge u ljetnoj sezoni je došao, ali je kod jednog dijela je uočljivo prisustvo straha zbog svega što nam se dešavalo pojavom epidemije”, rekao je Zemun.

Proteklog vikenda u Banji Kulaši sa radom je počeo otvoreni bazen uz pridržavanje pravilinika o radu, koji je izdao Institut za javno zdravstvo Republike Srpske.

Gostima su na raspolaganju i svi sadržaji za fizikalnu rehabilitaciju i zdravstveni turizam, restoran, kao i 111 kreveta za smještaj.

/Srna/

PODIJELI