SPORT: PRNJAVORČANKE U LIGI ŠAMPIONA EVROPE

0
1580

Ženska juniorska ekipa Atletskog kluba „Prnjavor“ osvojila je juče na kros prvenstvu Bosne i Hercegovine,prvo mjesto,pa će predstavljati Bosnu i Hercegovinu u Ligi šampiona Evrope,u Turskoj.

Za prnjavorsku ekipu nastupale su Jelena Gajić,koja je i u pojedinačnoj konkurenciji postala prvakinja BiH,Valentina Samardžić i Vidanka Božić(na slici).

-Ovo je za našu ekipu značajan uspjeh,jer smo stekle pravo nastupa na kros prvenstvu Evrope.Uz to,osmi novembar ću pamtiti jer sam pobjedničkim  peharom  proslavila i 18.rođendan.Već do kraja ovog mjeseca čeka nas nastup na klupskom prvenstvu Balkana,u Zagrebu,rekla je Jelena Gajić.

Jučerašnje takmičenje okupilo je više od 150 takmičara iz desetak bosansko-hercegovačkih klubova.U muškoj seniorskoj konkurenciji trijumfovala je ekipa AK „Banja luka“,koja će takođe na proljeće putovati u Tursku,na skup najboljih evropskih kros ekipa.

unnamed

Prnjavorčanke su prije nekoliko godina nastupale na kros prvenstvu u italijanskom gradu Montova,gdje su osvajanjem desetog mjesta,postigle do sada najveći klupski upjeh prnjavorske atletike.Jučerašnji plasman proslavili su i trener prnjavorskog kluba Dalibor Vrhovac i predsjednik Željko Petrović,najavljujući nova šampionska izdanja takmičara iz našeg grada.

( b.r. – prnjavorlive.info)

PODIJELI

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here