Sport: Sve teža situacija u prnjavorskim klubovima.

0
940

 

Iz budžeta opštine Prnjavor za ovu godinu, „teškog“ 13,6 miliona maraka, za finansiranje postojećih sportskih klubova i opštinskih saveza namijenjeno je simboličnih 130.000 maraka.

Tako je više od 20 klubova dovedeno u izuzetno tešku situaciju, a većina nije sigurna da će uopšte dočekati kraj godine u aktivnom stanju. Prvi stepen vanredne situacije u klubovima je već na snazi, jer dotacije neće biti dovoljne ni da se bezbrižno završi proljećna takmičarska sezona.

– Iznos novca koji nam je dodijeljen odlukom Skupštine opštine ne doseže čak ni jedan odsto budžeta. Raspitivali smo se kakva je situacija na tom planu u drugim, susjednim opštinama i došli do saznanja da je, na primjer, u Derventi taj iznos gotovo pet odsto, a slično je i u Laktašima i drugim mjestima sličnog stepena razvijenosti i visine budžeta. Na velikim smo mukama, a posljedice takve brige opštine za sport tek ćemo osjetiti – rekao je predsjednik Izvršnog odbora Opštinskog sportskog saveza Miroslav Popadić.

Delegacija Sportskog saveza razgovarala je o ovom problemu sa načelnikom opštine Sinišom Gatarićem, ali ohrabrujućih promjena nije bilo. U Fudbalskom klubu Ljubić, prema riječima predsjednika Skupštine kluba Nemanje Vasića, već su se pomirili sa činjenicom da će ovaj sport, sa drugoligašem i tri nižerazredna kluba, dobiti tek 65.000 maraka. Prva posljedica rigorozne restrikcije sportske dotacije je ostavka predsjednika Upravnog odbora ovog kluba Radislava Vinčića, koji se, u znak protesta, povukao i sa pozicije predsjednika Opštinskog fudbalskog saveza.

Kao prnjavorski fudbal još toliko imaće košarkaši, odbojkašice, rukometaši, klubovi borilačkih vještina i druge sportske organizacije. B.R. – Glas srpske

PODIJELI

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here