Spriječeno samoubistvo u Derventi

0
348
Foto: osjecko-baranjska-policija.gov.hr | Dijete se otrovalo plinom, drugi slučaj u posljednjih sedam dana

DERVENTA – Brzom reakcijom policija u Derventi, u subotu oko 20.25, spriječila je samoubistvo tridesetdvogodišnjaka na Starom mostu, saopšteno je iz Policijske uprave Doboj.

“Navedenog dana Policijskoj stanici Derventa anonimno je prijavljeno da se na Starom mostu u Derventi nalazi nepoznata muško lice koje pokušava da skoči u rijeku Ukrinu i da izvrši samoubistvo. Policijski službenici su se odmah uputili na navedenu lokaciju, gdje su opreznim postupanjem zadobili povjerenje navedenog lica te istom pomogli da bezbjedno pređe na unutrašnju stranu mosta”, pojašnjeno je iz policije.

Muškarcu je ukazana pomoć u Službi hitne pomoći Doma zdravlja Derventa.

Podsjećaju da je, takođe, policija Policijske uprave Doboj tokom 2021. godine, pored navedenog slučaja, spriječila pet samobistava. Tokom novembra spriječeno je samoubistvo starije ženske osobe, a potom u mjestu Novo Selo, područje opštine Brod, spriječeno je samoubistvo vješanjem dvadesetosmogodišnjaka iz Gradiške. U mjestu Karanovac, područje opštine Petrovo, spriječeno je samoubistvo četrdesetosomogodišnjakinje iz Petrova, koja je imala namjeru da izvrši samoubistvo na željezničkoj pruzi, a potom u rijeci Spreči i u Ulici Zije Dizdarevića u Tesliću je spriječeno da jedno lice iz Teslića izvrši samoubistvo samozapaljenjem. Takođe, jedan građanin iz Modriče je spriječio samoubistvo u Ulice Riste Mikičića u Modriči, podsjetili su iz PU Doboj.

PODIJELI