Srbija – Kanada – Organizacija “28. jun”POZIV VJERNICIMA DA OBNOVE CRKVU SVETOG SAVE U NJUJORKU

0
969

Organizacija “28. jun” sa sjedištem u Kanadi pozvala je pravoslavne vjernike da pomognu obnovu crkve Svetog Save koja je izgorjela tokom Vaskrsa u NJujorku, a koja je decenijama bila ikona pravoslavlja u tom gradu.

“Neposredno smo stupili u kontakt sa ocem Đokanom Majstorovićem i njegovim sinom Savom i ponudili našu pomoć za obnovu crkve. Sa zadovoljstvom vam možemo saopštiti da je crkveni odbor odlučio da prihvati našu pomoć”, navedeno je na internet stranici organizacije.

U pozivu je precizirano da će prvih 500 ljudi koji upute svoju pomoć na adrese http://28jun.org/#donate ili http://stsavanyc.org. dobiti brojanicu – zahvalnicu ručne izrade iz kosmetskih manastira.

“Sav novac će ići direktno za obnovu crkve. Sada ćemo skoncentrisati sav naš trud da obnovimo još jednu kuću, duhovnu kuću srpske pravoslavne vere”, poručeno je iz organizacije.

Srpski humanitarci podsjećaju da je crkva Svetog Save za pravoslavne u Sjevernoj Americi bila više od objekta i predstavljala izvor i stjecište duhovnosti.

“Ta crkva je decenijama bila ikona grada NJujorka. Tu se 1943. godine održala sahrana Nikole Tesle, a 1992. godine ju je posjetio naš patrijarh Pavle”, objavila je organizacija “28. jun” na svojoj internet stranici

PODIJELI

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here