SRBIJA POKORILA NJEMAČKU: BJELICA U POSLJEDNJOJ SEKUNDI UTIŠAO BERLIN (FOTO) (VIDEO)

0
1135

Naši košarkaši zabeležili i drugu pobedu na EP. Pao je domaćin koji je imao podršku sudija – 68:66

 

Srbija je pokorila Nemačku u sred Berlina! Neviđena drama, kakvu samo košarka može da priredi, viđena je u Mercedes areni. Meč je rešen u poslednjim sekundama meča neverovatnim košem Nemanje Bjelice sa 68:66.

Srbija je imala poslednji napad od 24 sekunde. Teodosić je držao loptu do kraja, ali su Nemci imali jo[ dva ”mala faula”, pa su napad ispresecali sve dok na 3,7 sekundi nisu ispunili bonus. Tada je Sale Đorđević uzeo tajm-aut. Nacrtao je akciju za Bjelicu, koji je, kao protiv Španije, bio heroj utakmice.

U veoma teškom i neizvesnom meču ni jedna ekipa nije uspevala da se značajno rezultatski odlepi. Nemci su dobro šutirali za tri poena tokom većeg dela meča, dok je Srbiji taj segment bio loš tokom tri četvrtine. Ipak, proradio je kada je bilo najbitnije – u poslednjoj deonici meča.

Tada je serijom trojki Srbija dobro otvorila poslednju četvrtinu. Naizmenično su se smenjivali u prednosti i Nemačka i Srbija A na kraju ga u poslednjim sekundama meča i rešila.

Foto: AP/Tanjug

Foto: AP/Tanjug

Foto: AP/Tanjug

Ponovo je heroj bio Nemanja Bjelica, koji je postigao fantastičan poen u poslednjoj sekundi meča. Ali je i u četvrtoj četvrtini preuzeo odgovornost kada nikome nije išlo, pogodio izuzetno važnu trojku, u trenucima kada su se Nemci odlepljivali. Vezao je nekoliko poena koji su držali našu reprezentaciju u igri i pored sjajnog šuta Nemačke, kao i raspoloženog Dirka Novickog.

telegraf.rs

PODIJELI