Srbin uhapšen u Italiji

0
2301

Srbin Željko Mijailović (34) uhapšen je juče ujutru zbog niza provala u stanove u gradu Surdo u blizini Kosence na samom jugu Italije.

Filmska priča o hapšenju, kako je opisuju italijanski mediji, dogodila se juče ujutru, kada je Mijailović, poznat italijanskoj policiji po bogatom krivičnom dosijeu, uhapšen od strane inspektora kriminalističke policije. Osumnjičen je za provalu, nanošenje povreda, i opiranje hapšenju. Njegov saučesnik je pobjegao.

Sve je počelo prvog dana Uskrsa, kada su Krabinjeri iz Rendea primili dojavu da se na određenoj lokaciji nalaze strani državljani osumnjičeni za izvršenje nekoliko krivičnih djela, prije svega pljački stanova u pomenutom gradu.

Nakon nekoliko dana potrage, inspektori su locirali lopove. Po dolasku na lice mjesta, policajci su zatekli automobil na koji su ih “izvori” upozorili. U njemu su se nalazili lopovi, a jedan od njih (Mijailović), čim su se primakli njegovom automobilu, oborio je inspektora udarcem vratima automobila na zemlju.

Zatim se istim kolima dao u bijeg, ali su ga sustigli nakon samo 100 metara: jedno od policijskih vozila sudarilo se sa Mijailovićem i blokiralo mu kretanje. Drugi automobil u kom su se nalazili kradljivci slupao se kada su izgubili kontrolu nad njim. Lopovi su istrčali iz vozila i dali se u bijeg.

Mijailović je tokom hapšenja pretrpio lakše povrede, koje se vide i na slici. Dobro je prošao: italijanski karabinjeri nisu poznati po sklonosti da saosjećaju sa srpskim lopovima koji se opiru hapšenju.

(Blic.rs)

PODIJELI

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here