”Srcem za Sofiju”: Stižu koverte na adrese, traži se pomoć preduzeća i institucija!

0
1393

Na više od 600 adresa pravnih lica u Republici Srpskoj danas će biti otpremljene koverte sa propratnim pismom i uplatnicom za žiro račune otvorene za uplatu sredstava za pomoć u liječenju trogodišnje djevojčice Sofije Mićević iz Banjaluke, koja boluje od leukemije.

Na spisku se nalaze, privredni subjekti, državne i privatne kompanije i institucije.

Humanitarna akcija ”Srcem za Sofiju” pokrenuta je kako bi se što prije prikupila sredstva koja su neophodna za liječenje djevojčice u Americi.

Od danas će u svim većim gradovima u Republici Srpskoj, u poštanskim šalter salama, biti postavljene i kutije za prikupljanje dobrovoljnih priloga.

U Banjaluci su to pošte u centru grada i kod autobuske stanice, a u Prijedoru, Doboju, Bijeljini, Brčkom, Zvorniku, Istočnom Sarajevu, Foči i Trebinju glavne pošte.

Do sada su se mnogi uključili u akciju za pomoć maloj Sofiji kako bi ona na vrijeme stigla na liječenje u Baltimor.

sofija micevic1

Nakon što su iscrpljene sve mogućnosti za liječenje na Institutu za zdravstvenu zaštitu majke i djeteta Srbije “Dr Vukan Čupić”, jedino preostalo rješenje je liječenje metodom primjene T-ćelija, nakon čega slijedi nova transplantacija. Ova metoda liječenja se može sprovesti samo u Americi.

Klinika “Jons Hopkins Medicine International” u Baltimoru je jedina koja zasad predstavlja spas za Sofiju, gdje joj za prvi dio liječenja treba 270.000 dolara.

Njeni roditelji trebaju novac kako bi svojoj kćerki omogućili kvalitetno liječenje i priliku da ostvari sve ono što bi mogla i htjela.

Sofija je sa nepuna četiri mjeseca oboljela od akutne limfoblastne leukemije i već dvije i po godine se kao prava mala lavica bori s opakom bolešću.

Sofiji je u novembru 2016. godine urađena transplantacija koštane srži u Beogradu, koja nažalost nije postigla željene rezultate jer je došlo do odbacivanja kalema.

“Sofija nema puno vremena i zato se moramo uključiti svi i odmah. Pokažimo jedinstvo, dokažimo da smo ljudi, borimo se zajedno za ovaj nevini život. Budimo ljudi, budimo uz Sofiju!”, pozvali su iz Humanitarne organizacije “Budimo ljudi” iz Banjaluke, koja je pokrenula humanitarnu akciju za malu Sofiju.

sofija-micevic-1

Dodali su da će od 1. aprila biti u funkciji i humanitarni broj, te da će biti organizovan veliki broj raznih akcija.

U akciju su se uključile i institucije i građani širom Srpske, ali i inostranstva.

Pomoći Sofiji možete i Vi! Svaka pomoć je dobrodošla. Budimo humani, budimo ljudi i pomozimo da Sofija ozdravi.

Za više informacija svi koji žele pomoći mogu se obratiti Vanji Mićević u Ulici Ravnogorska br. 11 u Banjaluci ili na broj telefona 066/881-043.

Žiro računi

Svi koji žele i mogu pomoći maloj Sofiji Mićević to mogu učiniti putem uplata na sljedeće žiro račune:

Mićević Sofija

Nova banka A.D. Banjaluka

5551000032354997 (KM račun)

Mićević Sofija

Nova banka A.D. Banjaluka

SWIFT: NOBIBA22 (devizni račun)

5550000032355338

Humanitarna organizacija “Budimo ljudi”

Podračun za Sofiju Mićević

UniCredit Zagrebačka banka

PODIJELI