Sredstva za udžbenike romskoj djeci

0
1129

Načelnik opštine Prnjavor Siniša Gatarić, danas je upriličio dodjelu novčanih sredstava za kupovinu školsih udžbenika za djecu u porodicama romske populacije sa područja opštine Prnjavor.

20140910_111335Snježana Mirković, predsjednik Udruženja Romska djevojka Prnjavor, potvrdila je da je novčana pomoć za udžbenike isplaćena za 10-toro djce romske nacionalnosti. “Sredstva su dodjeljena jer su već neka djeca kupila udžbenike ima ih i koji će koristiti i stare, pa će ovaj novac biti iskorišćen za kupovinu školskog pribora ili garderobe za djcu”, kaže Mirković.

Načelnik opštine Siniša Gatarić je rekao da je romska zajednica jedna od rijetih, možda i u regionu koja se kompletno inkorporirala u društvo, posebno kod nas u Prnjavoru. ” Način da to ostane tako, ali i da se njihov život ovdje unaprijedi, njihovo školovanje i mi ovim mladim ljudima želimo, barem sa ovim skromnim sredstvima popraviti status”, kaže Gatarić.

On je obraćajući se romskoj djeci rekao da je znanje bogatstvo koje im niko ne može uzeti, te da ulažu u školovanje i svoje usavršavanje. /R.P./

 

PODIJELI