SREETBALL PRNJAVOR: POBJEDNICI SLAVILI – ORGANIZATORI ZADOVOLJNI OBARANJEM NOVIH REKORDA

0
1748

Finalna noć XIX Streetball-a 2015., sinoć je bila kulminacija ovogodišnjeg basket turnira, na kojem je učestvovalo 56  ekipa iz desetak gradova okruženja borili su se za nagradni fond od 4000,00 KM.

Finalna noć počela je prezentacijom Škole košarke Mladost 76 gdje su se publici predstavili pretpioniri i djevojčice.

Finale pionira završeno je rezultatom 9:8 za ekipu Geo-profil iz Prnjavora (David Segić, Senjanin Ćuran, Makarije Milinčić, Mirko Blagojević) koja je pobijedila ekipu Saveza srpske dijaspore Slovenije.

Kadetsko finale pripalo je ekipi Square iz Prnjavora (Stefan Stakić, Dean Rogić, Hašim Selimović, Senjanin Ćuran). U finalu je pobjeđena ekipa Export city iz Prnjavora rezultatom 9:7.

Pobjednik u kategoriji veterana bila je ekipa Restoran Leburić iz Prnjavora koja je u finalu bila bolja od ekipe Mesnica Prima. Za najbolju veteransku ekipu za 2015 godinu nastupali su (Zoran Blagojević, Boris Leburić, Aleksandar Trivičević, Goran Preradović).

Novi šampion u juniorskoj kategoriji je ekipa Ribarstvo DOO iz Broda (Miloš Jugović, Milan Pećanac, Nikola Kalabić, Stefan Stakić) koja je u finalu savladala ekipu SDS Teslić 12:9.

Za najboljeg mladog igrača proglašen je Milan Pećenac iz ekipe Ribarstvo DOO.

Šampion u kategoriji seniora postala je ekipe Centar za strane jezike Eminent iz Prnjavora. Šampionski tim činili su (Nenad Jovičić, Nemanja  Bilanović, Ognjen  Bilanović, Mihajlo Zvonar). Oni su u velikom finalu u veoma zanimljivoj završnici savladali ekipu Fructa trade iz Dervente rezultatom 15:14.

Za MVP-a turnira izabran je Mihajlo Zvonar iz šampionske ekipe Centar za strane jezike Eminent iz Prnjavora.

Najbolji u šutiranju za tri poena bio je Strahinja Stamenković dok je njegov saigrač iz ekipe SDS Teslić Adi Omeragić bio najatraktivniji u takmičenju zakucavanja.

Prnjavorski Streetball 2015., oborio je ponovo sve rekorde po masovnosti, a publika je imala priliku da 10 dana uživa u kvalitetnoj košarci. Prvi put su i zainteresovani van Prnjavora, posredstvom portala prnjavorski.net mogli uživo pratiti sve mečeve. Predstavnici KK Mladost 76, već sada najavljuju da će naredne godine, na jubilarnom Sreetball-u biti još bolje, jer ovaj sportski događaj slavi jubilej 20 godina postojanja. prnjavorski.net

PODIJELI