Srpčanin pucao iz pištolja pa uhapšen

0
503

Policijski službenici Policijske stanice Srbac uhapsili su D.D. (28) iz Srpca zbog pucanja iz pištolja i posjedovanje vatrenog oružja.

Uhapšeni se sumnjiči da je počinio krivična djela “Ugrožavanje sigurnosti” i “Nedozvoljena proizvdnja i promet oružja ili eksplozivnih materija”.

“Naime, policijski službenici Policijske stanice Srbac, došli su do operativnih saznanja da je, 17.03.2019. godine oko 21,30 časova u neposrednoj blizini pekoteke u mjestu Kobaš, opština Srbac, nepoznato muško lice ispalilo više hitaca iz vatrenog oružja-pištolja”, navedeno je u saopštenju PU Gradiška.

Na osnovu preduzetih operativnih i istražnih mjera i radnji, policijski službenici identifikovali su, a zatim pronašli i uhapsili D.D. iz Srpca.

Na osnovu naredbe nadležnog suda, izvršen je pretres kuće stanovanja i pratećih objekata koje koristi lice D.D. kojom prilikom su pronađeni i oduzeti predmeti koji će poslužiti kao dokaz u krivičnom postupku (vatreno oružje-pištolj i municija).

O svim okolnostima upoznat je dežurni tužilac Okružnog javnog tužilaštva Banja Luka, koji je naložio da se lice nakon ispitivanja otpusti na slobodu, a da se protiv istog u redovnoj proceduri dostavi izvještaj o počinjenim krivičnim djelima.

(N.N.)

PODIJELI