Srpska manekenka teško povrijeđena na imanju milijardera

0
429

Srpska manekenka Simona Andrejić (25), koja već godinama živi i radi u Americi, teško je povrijeđena u nesreći na mini žičari na imanju vijetnamskog milijardera Čina Čua (53), zbog čega se sada nalazi u invalidskim kolicima, prenosi američki dnevnik New York Post.

List piše da je srpska manekenka prilikom vožnje na žičari, na Čuovom luksuznom privatnom imanju u Vestčesteru, nadomak Njujorka, velikom brzinom udarila u drvo.

Simonu je silina udarca zakucala za drvenu platformu, 50 metara iznad zemlje, gdje je bespomoćno visila skoro dva sata, sve dok je hitne službe nisu spasile, navodi list na svom portalu PageSix, prenosi “Blic”.

Američki spasioci su utvrdili da je Simona Andrejić polomila karlicu na nekoliko mjesta i da joj je hitno potrebno ušivanje ruke, pa je prebačena u bolnicu.

Čin Ču je vijetnamski biznismen, bivši direktor američke multinacionalne kompanije “Blackstone” koji sada vodi investicionu kompaniju C C kapital.

Sve je počelo kad je Ču 17. jula ove godine na svoje imanje u Vestčesteru pozvao svoje prijatelje i grupu foto-modela kako bi se družili i zabavljali. Do teške nesreće u kojoj je povređena Simona Andrejić došlo je pod zasad nepoznatim okolnostima prilikom brze vožnje na mini žičari.

Ču je, kako piše američki list, posle nesreći obećao Simoni da će se “pobrinuti za sve”, pa je smjestio u hotel sa pet zvjezdica i dao joj luksuzni “rols rojs” za redovne vožnje na brojne ljekarske preglede.

Odnosi su zahladnili kada je milijarder Ču ponudio Simoni Andrejić nagodbu uz odštetu od nekoliko hiljada dolara mjesečno tokom ove godine. Kada je Simona odbila, jer troškovi liječenja ovako teških povreda u Americi daleko prevazilaze tu sumu, Ču joj je navodno zaprijetio da će joj uskratiti i njegu i hotel. Odmah nakon toga Simona se iselila iz hotela.

Srpska manekenka, koja je još u invalidskim kolicima, angažovala je advokate i sprema multimilionsku tužbu, tvrdi New York Post.

Simona Andrejić je osvojila modni svijet ušavši među top pet modela na prestižnom Elit model luk 2009. godine. Postala je zaštitno lice nove kolekcije planetarno poznatih sestara Olsen. Radila je brojne revije za brendove Guči, Kalvin Klajn i Dolče i Gabana.

PODIJELI