Srpski telegraf: Dodik najavio film o Radovanu, Luka Karadžić odabrao glumce!

0
1114

Milorad Dodik uzvraća udarac. Odgovor na najavu turske državne televizije i Bakira Izetbegovića da će snimiti seriju o Aliji Izetbegoviću nije se dugo čekao. Predsjednik RS je poručio da najozbiljnije razmišlja da snimi film o Radovanu Karadžiću.

“Ako može da se snima serija o Aliji Izetbegoviću, uz asistenciju njegovog sina Bakira, onda ne vidim razlog zašto ne bi bio snimljen film o Radovanu Karadžiću. Vlada treba da obezbijedi sva neophodna sredstva da bi taj film u najskorije vrijeme bio snimljen”, poručio je Dodik.

Radovanov brat Luka Karadžić navodi da bi volio da njegovog brata igraju Zoran Rankić, Rade Šerbedžija ili Vojin Ćetković, a iz mlađih dana Dragan Mićanović.

Luka je detaljno objasnio zašto se opredijelio za ovakvu selekciju

Vojin Ćetković bi svojom razbarušenom kosom, kakvu je patentirao glumeći Lazu Kostića, mogao da bude dobar izbor za glavnu ulogu. Kako kaže Luka Karadžić, od mlađe generacije glumaca prvo bi njega volio da vidi kao Radovana.

“Mada, Radovan je u politiku ušao tek u petoj deceniji, pa bi Vojina morali dobro da našminkaju”, dodaje Luka.

Glumac Dragan Mićanović bio bi dobar izbor da glumi Radovana Karadžića iz vremena kada je tek počeo da se bavi politikom, predložili su neki sagovornici, a složio se i Luka Karadžić.

“Mićanović dosta podsjeća na Radovana kad je bio tih godina”, objašnjava brat haškog optuženika.

I Rade Šerbedžija je logičan izbor za ulogu Radovana Karadžića po godinama i fizičkom izgledu. Svojim iskustvom svakako bi lako uspio da na pravi način dočara karakter bivšeg predsjednika RS. I Luka Karadžić ga je stavio u najuži izbor.

Nekoliko sagovornika je sugerisalo i Žarka Lauševića kao idealnog Radovana, ne samo zbog fizičkog izgleda. Kao jedno od rješenja, pomenuo ga je i Radovanov brat Luka.

“Zoran Rankić u ulozi Popare u Srećnim ljudima pokazao je tu otresitost i fizičku sličnost s Radovanom”, objašnjava Luka Karadžić zašto bi ovaj glumac iz stare garde bio dobar za ulogu nekadašnjeg predsjednika RS.

Glumeći novinara koji lovi Karadžića u holivudskom ostvarenju “Hunting party”, kod nas prevedenom kao “Lov u Bosni”, Ričard Gir je već imao priliku da se upozna sa detaljima života prvog predsjednika RS. Obišao je teren u BiH i Crnoj Gori, pa bi sigurno bio odlično rješenje da ovog puta preuzme ulogu Radovana.

Po mišljenju Luke Karadžića, koji se nije zaustavio samo na izboru glumaca za ulogu njegovog brata, odlične predispozicije za lik Ratka Mladića ima Nedeljko Bajić, sin Radoša Bajića.

“Slične je konstitucije, odsječan i ozvbiljan, likom podsjeća na Mladića iz tih dana”, zključuje Luka Karadžić.

(Srpski telegraf)

PODIJELI

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here