SRUŠENI SVI REKORDI: Oko 19,3 miliona gledalaca pratilo finale “Igre prijestola”

0
130

Oko 19,3 miliona gledalaca širom SAD pratili su finale televizijske serije “Igra prijestola” u nedjelju uveče, što je rekordna gledanost za ovu seriju, saopštio je kablovski kanal HBO.

HBO je saopštio da je u nedjelju broj gledalaca koji su posljednju epizodu serije gledali pored malih ekrana i na svojim HBO GO i HBO NOW aplikacijama premašio prethodni rekord od 18,4 miliona, koliko je gledalo pretposljednju epizodu prije sedmicu dana, prenosi Rojters.

Radnja serija smještena je u izmišljeno Kraljevstvo Vesteros u kojem se za vlast bori nekoliko zaraćenih porodica, a emitovanje je počelo 2011. godine.

Serija zasnovana na knjigama Džordža R. R. Martina najveći je hit HBO.

Posljednja epizoda izazvala je različite reakcije obožavatelja.

Prema komentarima na društvenim mrežama može se vidjeti da su mišljenja fanova podijeljena. S obzirom na dosadašnje kritike na osmu sezonu ove legendarne serije, reakcije su veoma dobre.

Uprkos svoj podršci koju su fanovi pružali Džonu Snovu i Deneris Targerijen, krajnji ishod je bio prilično neočekivan. Vladar Vesterosa je Bran Stark, sin Neda i Kejtlin kojeg je Džejmi Lanister bacio sa tvrđave zbog čega je postao nepokretan.

Poznat kao trooki gavran, što mu je omogućilo da se vrati u prošlost i sazna detalje o svakom događaju koji se ikada desio, pokazao je kao veoma mudar i promišljen.

Za svog namjesnika izabrao je Tiriona Lanistera, dok je njegova sestra Sansa proglašena kraljicom na Sjeveru, što ga je učinilo vladarom šest kraljevstava, umjesto sedam.

S obzirom da je Bran u kolicima, odnosno da nije pokretan, fanovi tvrde da se ostvarila pretpostavka da niko neće sjesti na Željezni tron. Tome je doprinijela i činjenica da tron više ne postoji, ali za više detalja pogledajte posljednju epizodu “Igre prestola”.

(Tanjug)

PODIJELI

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here