Štab za vanredne situacije – Povećana opasnost od poplava i klizišta

0
179

 

Prema prognozi Hidrološke službe Republičkog hidrometereološkog zavoda u periodu od 11.05.2019. do 15.05.2019. godine očekuje se povećan intenzitet padavina, a naročito obilne padavine očekuju se 12, 13. i 14.05.2019. godine.

Obzirom na zasićenost tla i dostignuti nivo vodostaja opasnost od poplava i pojave klizišta je povećana. U vezi sa tim privrednim društvima, pravnim licima i građanima nalaže se preduzimanje preventivnih mjera na planu lične, uzajamne i kolektivne zaštite.

U tom smislu potrebno je pripremiti priručna sredstva za zaštitu objekata i materijalnih dobara, pratiti situaciju i saopštenja nadležnih službi i organa i postupati u skladu sa istim. Isto tako, u slučaju potrebe obezbjediti izmiještanje stoke i materijalnih dobara iz zone povećanog rizika od poplava.

Nadležni organi će pratiti situaciju, preduzimati potrebne mjere i radnje i putem sredstava javnog informisanja obavještavati javnost.

Sve eventualne uočene opasnosti građani mogu prijaviti na besplatan telefonski broj 121 Operativno-komunikativnog centra Banja Luka i 123 Teritorijalna Vatrogasna jedinica.

 

PODIJELI

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here