Stadion kuće fudbala pod Ljubićem

0
352

PRIJATNU vijest i poklon u Prnjavor donijeli su ministarka porodice, omladine i sporta Republike Srpske Sonja Davidović i predsjednik Fudbalskog saveza RS, objelodanivši da će ovaj grad iduće godine u okviru projekta „Fifa gol“ dobiti moderan fudbalski stadion vrijedan 300.000 dolara!

Davidovićeva je čestitala načelniku prnjavorske opštine, Fudbalskom savezu i rukovodstvu Fudbalskog kluba Ljubić, koji su uspjeli da se izbore za ovako značajan projekat. Nakon onih ranijih u Federaciji BiH, u Zenici i Orašju, prvi koji će se realizovati na tlu Srpske.

Izgled buduceg Fifa gol stadiona u Prnjavoru

– Čestitam! Jako je važno što će svjetska kuća fudbala izgraditi jedan ovako značajan kompleks u Prnjavoru. Ovo je značajan događaj ne samo za Prnjavor, već i za Republiku Srpsku i njen sport-istakla je Davidovićeva, dodavši da će resorno ministarstvo i ubuduće raditi na omasovljavanju sporta i na poboljšanju infrastrukture u Republiic Srpskoj, kao i dodatno ovog projekta u Prnjavoru.

Predsednik FS RS Mile Кovačević ukazao je da je pobjeda Prnjavora u projektu, u konkurenciji više kandidovanih opština u RS i BiH, lijep poklon za mladost ove opštine, za mlade bez obzira da li se bave fudbalom ili sportom uopšte. A, projekt-poklon stiže od Fife i Uefe, posredstvom Fudbalskog saveza BiH, „kojem je i pogotovo predsjedniku Begiću zahvalan FS RS, jer će se ta sredstva implementirati u Republici Srpskoj, i gdje će to biti centar Fudbalskog saveza Republike Srpske“.

– Biće izgrađena dva terena, jedan od vještačke i jedan od prirodne trave-precizirao je čelni čovek FS.-Mnogo je bilo sredina koje su aplicirale za ta sredstva. Mi smo nakon dužeg vremena odlučili da to bude Prnjavor zbog angažovanja rukovodstva opštine i FК Ljubić. Oni su ti koji su se kvalifikovali dajući najbolja rješenja u realizaciji projekta.

Terene će najviše koristiti prnjavorski sportisti, ali na njima će trenirati i igrati i sportisti iz Srpske, pa i regiona. Кovačević se sa posebnim zadovoljstvom usaglasio sa idejama domaćina, načelnika Tomaša i njegovih saradnika, o samoodrživosti projekta.

– Planiramo da se tu ne grade samo dva terena nego i određeni prateći sadržaji, kao što su svlačionice, dvije tribine sa po 300 i 500 mjesta, pa i hotelski objekti da bi projekat bio samoodrživ. Mislim da šanse za to postoje i računamo na pomoć ne samo lokalne zajednice, već i predsjednika Republike Srpske i Vlade Republike Srpske.  Interes je da svi zajedno izgradimo priču koja će biti prepoznatljiva i izvan Republike Srpske. Ubjeđen sam da ovo rukovodstvo sa načelnikom Tomašem na čelu, ima šansu da ovaj projekat realizuje, da ispriča neku novu priču na ovim prostorima i da pokaže da smo mi sposobni za neki poseban iskorak-optimista je Кovačević.

Načelnik Tomaš nije krio zadovoljstvo što je, kako je podvukao, „velika čast da je što je Prnjavor uz podršku Vlade i Fudbalskog saveza dobio ovaj značajan projekat“. On je, prema Tomašu, kruna predanog rada u protekle dve godine pod kormilom podmlađene uprave.

– Tome u prilog idu rezultati od renoviranja svih prostorija do broja dece koja treniraju u klubu. Drago mi je što se i izvan opštine Prnjavor prepoznaju ovi rezultati što danas imamo zvanično priliku da vidimo. Sve ćemo uraditi da opravdamo ukazano povjerenje. Novi stadion biće okupljanje sportista, ne samo iz Republike Srpske, BiH nego i regiona, mjesto okupljanja svih ljudi koji vole sport-najavljuje Tomaš.

Čelni čovjek prnjavorske opštine najavljuje i izražava uvjerenje da će Prnjavor iz ovog projekta, uz obližnju poslovno-turističku zonu, nove saobraćajnice i priključkom na novoizgrađeni auto-put „9. januar“, izaći kao još perspektivnija sredina.

Predsednik Ljubića Zoran Deket kaže da će se projektu „Fifa gol“ posebno obradovati 195 dečaka i devojčica u ovdašnjoj Školi fudbala. Po njemu, to je uz edukaciju trenera, poduhvatima na infrastrukturi,  posebna dragocjenost u afirmaciji i razvoju ne samo sporta, okrunjenim angažmanom opštinskog rukovodstva, uprave kluba, Fudbalskog saveza i u ovom prnjavorskom slučaju-Svjetske kuće fudbala!

U OPTICAJU DVIJE LOКACIJE

NAČELNIК opštine Darko Tomaš rekao nam je da su u opticaju dvije lokacije za izgradnju Fifa stadiona u Prnjavoru. Jedna je uz novu poslovno-turističku zonu, a druga na Vijaci, na na samom ulazu u grad, nadomak tržnih centara i priključka na auto-put Doboj-Prnjavor-Banjaluka „9. januar“.

NOMINACIJE

U PRNJAVORU i Ljubiću su ponosni i na priznanje da je predsednik ovog kluba Zoran Deket ušao u krug kandidata za izbor najboljeg sposrtskog radnika u Republici Srpskoj, a da je fudbalski sudija u Prvoj ligi Republike Srpske Aleksandar Njagomirović Miko, inače načelnik finansija u opštinskoj upravi, nominovan za najboljeg sudiju.

Ninko Đurić – Večernje novosti

PODIJELI

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here