Stanić: Očekujem da policajac koji je prijetio bude izbačen s posla

0
279

Nakon što je narodnom poslaniku PDP Drašku Stanivukoviću razbijen automobil, a njegovom saradniku prijećeno, kako tvrdi, u policijskoj stanici, opozicioni poslanici odmah su tražili zasjedanje Odbora za bezbjednost NSRS.

Iako se gotovo niko u NSRS nije zvanično oglašavao povodom ovog događaja, predsjednik Odbora, Darko Babalj, ipak je usvojio prijedlog PDP i SDS, te za sutra u 14 sati zakazao sjednicu Odbora za bezbjednost NSRS, drugu po redu.

Šef klupa poslanika PDP, Perica Bundalo, očekuje da će Odbor ozbiljno da se posveti pitanju bezbjednosti Draška Stanivukovića, kao i svih poslanika u NSRS.

– Očekujem da će se sjednica održati i da će u tom pravcu i djelovati. Ne mogu da prejudiciram šta će odbor da odluči, ali u svakom slučaju mislim da je važno pitanje obezbijediti sigurnost svakog narodnog poslanika. Mislim da je najnovijim događajima jasno poslata poruku da o tome treba voditi računa – navodi on.

Dodaje da PDP traži jasne i precizne zaključke, koji će poslije da idu ka Ministarstvu unutrašnjih poslova RS, eventualno drugim institucijama.

S njim je saglasan i šef Kluba poslanika SDS u NSRS, Miladin Stanić, objašnjavajući da osoba sa spornog snimka mora biti sankcionisana.

– Očekujem da policajac koji je prijetio nevinom momku bude izbačen s posla. Takva vrsta drskosti je meni nepojmljiva. Nezavisno od toga će odbor da odluči, on mora biti sankcionisan – navodi Stanić.

Podsjećamo, poslaniku Stanivukovuću je nedavno razbijen automobil u njegovom dvorištu. Njegov saradnik je pozvan na poligraf u policijsku stanicu, gdje mu je, tvrde, policijski službenik prijetio, a sve je zabelježeno i na audio snimku.

Napustio BiH

Stanivuković je u petak objavio da nakratko odlazi iz BiH, a kao razlog je naveo ugrožavanje bezbjednosti.

Tvrdi da se ovdje ne osjeća sigurno, ali naglašava da će se uskoro vratiti sa novim idejama i koracima.

Izvor: srpskainfo/ Tanja Vukomanović

PODIJELI

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here