Stanić – terorizam- POTENCIJALNA ŽARIŠTA POD KONTROLOM

0
713

 

Direktor Agencije za istrage i zaštitu BiH /SIPA/ Perica Stanić rekao je da Agencija ima određen broj lica pod operativnim nadzorom i da, u saradnji sa drugim bezbjednosnim agencijama, drži pod kontrolom određena potencijalna žarišta, što ne znači da je BiH potpuno bezbjedna od terorizma.
Stanić je potvrdio da se u BiH vratilo 40 do 50 ljudi koji su se u Siriji borili na strani “Islamske države”, te naveo da su neki od njih procesuirani, protiv nekih se još vodi istraga, a neki su i osuđeni.

On je rekao da je na sastanku Udarne grupe za boru protiv terorizma, održanom nakon terorističkih napada u Parizu, razgovarano o saradnji i njenom podizanju na viši nivo, oblicima djelovanja i o tome šta je potrebno preduzeti u narednom periodu kada je riječ o borbi protiv terorizma.

Stanić je za “Glas Srpske” naveo da je na sastanku Udarne grupe bilo riječi i o tome da portalima koji propagiraju terorizam i radikalizam, kao što je portal “Vijesti umeta”, bude onemogućeno da djeluju u BiH.

Napominjući da te portale uređuju iz nekih drugih zemalja, kao što su Švajcarska ili SAD, Stanić je rekao da će u najskorije vrijeme biti preduzete određene mjere i zahtjevi i prema Regulatornoj agenciji za komunikacije, Tužilaštvu i Sudu BiH./SRNA/.

PODIJELI

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here