STANICA POLICIJE PRNJAVOR: VEŽITE POJAS – U 2015. POGINULO ŠEST LJUDI, POVRIJEĐENO VIŠE OD 100

0
620

U okviru akcije Ministarstva unutrašnjih poslova RS ” Budi odgovoran veži pojas”, policijski službenici Policijske stanice Prnjavor, u vremenu od 1. do 29.februara 2016.g., realizovaće pojačane aktivnosti sa akcentom na kontrolu korišćeja bezbjednosnih pojaseva i sigurnosnih sjedalica za djecu, a sve sa ciljem smanjenja saobraćajnih nezgoda sa posljedicama po lica.

U saopštenju Policijske stanice Prnjavor se navodi da je u toku 2015.godine na području opštine Prnjavor, evidentirano 288 saobraćajnih nezgoda, što je za 11.6% više u odnosu na 2014.godinu. Bilans ovih saobraćajki je: šest poginulih, 25 teško povrijeđenih i 93 lakše.

 Analizom saobračajnih nezgoda uočeno je da većana učesnika u saobraćaju nije koristila bezbjednosne pojaseve u vozilima za vrijeme kretanja vozila najavnom putu, a čija je upotreba obavezna prema Zakonu o osnovama bebzjednosti saobraćaja na putevima u BiH.Pored ostalog u saopštenju su navedene obaveze putnika u vozilima po pitanju korišćenja pojaseva i sjedalica za djecu, uz podsjećanje da su saobraćajne propise dužni poštovati svi učesnici u saobraćaju, ako ne bi ugrozili svoje, ali  živote drugih učesnika u saobraćaju, poručili su iz Policijske stanice Prnjavor.

prnjavorski.net

PODIJELI

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here